Közélet

Utolsó olvasatban tárgyalja a jövő évi adóváltoztatásokat a parlament

Utolsó olvasatban tárgyalja a jövő évi adóváltoztatásokat a parlament

2014. november 17., hétfő
Utolsó olvasatban tárgyalja a jövő évi adóváltoztatásokat a parlament

Az Országgyűlés mai ülésén végleges formájában tárgyalhatja a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket, köztük a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait.

A Ház ülése a szokásoknak megfelelően 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, az azonnali kérdések, majd a kérdések követnek. A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján a parlament - az előző héthez hasonlóan - ezúttal sem szavaz hétfőn, csak a kedden elfogadni tervezett javaslatok bizottsági összegző módosításait tárgyalja. A képviselők így egyebek mellett a 2015-ös adótörvények végleges formájáról is elmondhatják véleményüket.

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter eredeti előterjesztésében az internetadóval egészítette volna ki a vállalati különadókat, ám a kormány erre vonatkozó indítványától - több utcai tiltakozást követően -

Orbán Viktor

miniszterelnök bejelentése után elállt. Kormánypárti kezdeményezésre az adótörvények vitájának végén az előterjesztések közé vették ugyanakkor például a reklámadó legfelső kulcsának 40-ről 50 százalékra emelését. Tárgyalás várható továbbá a főpolgármesternek tényleges vétójogot biztosító önkormányzatitörvény-módosításról, valamint arról az igazságügyi törvénycsomagról is, amelynek alapján miniszteri biztos kerülhet a végrehajtói kamara mellé. Módosíthatják továbbá a büntetések végrehajtásáról szóló törvényt is egyebek mellett azért, hogy a jövőben különleges kegyelmi eljárás legyen alkalmazható a tényleges életfogytiglanra ítéltek esetében. Az Országgyűlés a hét valamennyi munkanapján ülésezik. Szerdától péntekig a jövő évi - a kormány által a banki elszámoltatás büdzséjének nevezett - költségvetési törvényjavaslat általános vitáját folytathatja le 30 órás időkeretben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.