Kultúra

Szegedi zsidó fotósok a Móra-múzeumban

Szegedi zsidó fotósok a Móra-múzeumban

2014. november 11., kedd
Szegedi zsidó fotósok a Móra-múzeumban
Radnoti_mfm_it2014.3.27_a

Legendás, zsidó származású fotósok munkáin keresztül nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a szegedi zsidóság és a fotózás kapcsolatába a Móra Ferenc Múzeumban: Bäck Manci, Kárász Judit, Liebmann Béla és Müller Miklós alkotásaiból november 14-én, pénteken 13 órakor nyílik kiállítás a Kultúrpalotában.

Négy legendás, zsidó származású szegedi fotós munkáit mutatja be a Móra Ferenc Múzeum új időszaki kiállítása. „A szegedi zsidóság és a fotográfia” című tárlaton közel száz fotót láthatnak majd az érdeklődők: tájképek, régi szegedi utcák, terek, több évtizede készült portrék elevenednek meg a Kultúrpalota falai között. A felvételeken többek között felbukkan

Radnóti Miklós

és

Gyarmati Fanni

,

Szentgyörgyi Albert

,

Móra Ferenc

,

Mezei Mária

és

Ortutay Gyula

is. A fotók mellett az alkotók –

Bäck Manci

,

Kárász Judit

,

Liebmann Béla

,

Müller Miklós

– nem mindennapi élettörténetével is megismerkedhetnek a látogatók november 14-től a Móra Ferenc Múzeumban. A kiállítást

Cseri Miklós

kultúráért felelős helyettes államtitkár nyitja meg pénteken 13 órakor. A tárlat mellett konferencia is várja az érdeklődőket „Zsidók Szeged társadalmában” címmel november 12-13-án, szerdán és csütörtökön. Az eseményen néprajzkutatók, történészek, zenetudósok és restaurátorok előadásai is hallhatóak lesznek a Vármúzeum emeleti konferenciatermében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.