Kultúra

Simai Mihály versei a Somogyiban

Simai Mihály versei a Somogyiban

2014. november 26., szerda
Simai Mihály versei a Somogyiban

Az istenkeresés, az áhítatos várakozás, a szeretet jegyében összeállított válogatás hangzik el Simai Mihály régi és új verseiből, illetve a Pannon Tükör című kulturális folyóiratot mutatják a Somogyi-könyvtárban.

A Pannon Tükör című kulturális folyóiratot mutatják be a lap szerkesztői a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében november 27-én, délután 5 órától. Az est vendégei Péntek Imre József Attila-díjas költő, főszerkesztő, Szemes Péter irodalomtörténész, esztéta, főszerkesztő-helyettes, valamint Kaj Ádám költő, drámaíró, a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Beszélgetőtársuk

Sándor János

rendező, kétszeres Jászai-díjas, Érdemes művész. Közreműködnek:

Kéner Gabriella

és

Hodu Péter

, a Szegedi Nemzeti Színház művészei. Az érdeklődők megismerhetik a lap első világháborús különszámát, valamint Szemes Péter nemrég megjelent, Rendületlenül – Írások a zalai-muravidéki irodalomról című esszékötetét. Bemutatják Szatmári Gizella Zala György-monográfiáját is, címe: Fény és árnyék. A Pannon Tükör című folyóiratot 1995-ben alapította Nagykanizsán a Zalai Írók Egyesülete (újabb nevén: Pannon Írók Társasága). Létrehozói célul tűzték ki, hogy a folyóiratban „tükröztetik” a történelmi Pannónia sokszínű kulturális életét, és értékelik a régióban születő irodalmi, képzőművészeti, színházi és zenei alkotásokat, produkciókat, valamint közzé teszik a múlt sorsformáló eseményeiről szóló izgalmas dokumentumokat, tanulmányokat. Fontos szerepet szánnak a határokon kívül élő magyarság kultúrája felmutatásának és megőrzésének, ezen belül is kiemelt figyelemmel kísérik a szomszédos Muravidéken élő alkotók munkásságát.

A Pillanat, a Soha és az Örök – Simai Mihály versei

Az istenkeresés, az áhítatos várakozás, a szeretet jegyében összeállított válogatás hangzik el

Simai Mihály

régi és új verseiből a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében 2014. december 1-én, hétfőn délután 5 órától, A Pillanat, a Soha és az Örök címmel. A költeményeket Czene Zoltán rendezőasszisztens és Fabulya Andrea tanár, versmondó tolmácsolásában hallhatja a közönség. A líra ünnepi koszorúja köré kerekedő beszélgetésben szó esik alkotásról, advent misztériumáról, a létezés titkairól – költőszemmel. A program tartogat még egy meglepetésvendéget is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.