Sport

Röplabda: bravúrsikerrel jutott tovább a kupában az SZTE EHÖK SE

Röplabda: bravúrsikerrel jutott tovább a kupában az SZTE EHÖK SE

2014. november 2., vasárnap
Röplabda: bravúrsikerrel jutott tovább a kupában az SZTE EHÖK SE
szteehokse_ffiroplabda_02

Győzelemmel kezdte a szezont az SZTE EHÖK SE röplabdacsapata, a szegediek a győri SZESE gárdáját verték 3-2-re a Magyar Kupa első körében.

A 2011/12-es bajnoki évben találkozott egymással utoljára a két csapat, amikor is az NB II-es bajnoki döntőben a győri csapat győzött 3-1 arányban, így ők jutottak fel az NB I-be. A csapatuk azóta is az első osztályban játszik. Erre a mérkőzésre az SZTE EHÖK SE egyfajta visszavágóként tekintett, szeretett volna revansot venni a két évvel ezelőtti vereségért az együttes. Ennek megfelelően már a bemelegítés is parázs hangulatban zajlott, lehetett érezni a motiváltságot mindkét félen. Az első szett első pontjait a szegedi csapat feladója,

Fülöp

szerezte, összesen hatot gyűjtött zsinórban ászaival és ledobásaival. Sajnos pár ponttal később sérülés miatt cserét kért a feladó, és helyére

Strezeneczki

állt be. Fej-fej mellett haladt a két gárda, a hazaiak szettlabdához is jutottak, azonban a győriek kivédekezték ezt és meg tudták nyerni az első felvonást. A második szettet az EHÖK SE kezdte jobban,

Farkas Baráti

és

Tátrai

vezérletével sikerült pár pontos előnyre szert tenni, ami aztán ki is tartott a játszma végéig, így ismét egál volt az állás. A harmadik szett nagyon szoros csatát hozott. Felváltva szerezték pontjaikat a csapatok,

Csányi

és

Váradi

mezőnymunkájának köszönhetően tudta tartani a Szeged a jól játszó győrieket, végül kiélezett küzdelemben a hazai szettlabdát követően ismét fordítani tudott a SZESE, így 1-2-re módosult a szettállás. A negyedik játszmában összeszedte magát az EHÖK SE, nem inogtak meg a kezek a vendég vezetésnél.

Péter

és

Babanyecz

centermunkája, valamint Strezenezki remek feladásai révén ismét elléptek a szegediek, és a játszma végén már nem tudta utolérni a hazaiakat a SZESE, így jöhetett a mindent eldöntő 5. szett. Az utolsó játékrészt a Győr kezdte jobban, de a hazai gárda válaszolni tudott.

Filius

remek ütéseit nem tudták megfogni a vendégek, így a térfélcserére 8-7-es hazai vezetéssel került sor. Ezt követően egyre jobban fokozódott a hangulat a teremben, hiszen a folyamatosan kiélezett csatában sikerült pár pontos előnyre szert tennie a hazaiaknak. Végül hatalmas küzdeni akarással, egy igazi presztízs csatában az SZTE EHÖK SE megnyerte a mérkőzést, és ezzel története során először bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé! A következő fordulóban az a Fino Kaposvár lesz az ellenfél, amely 2007 és 2013 között bajnok volt, a tavalyi évet a második helyen zárta a kupában és a bajnokságban egyaránt, valamint az idei szezonban még veretlen az NB I-ben.

Férfi röplabda Magyar Kupa, 1. forduló:

SZTE EHÖK SE – SZESE 3-2 (27-29, 25-22, 25-27, 25-18, 15-11)

SZTE:

Fülöp Norbert (feladó), Strezeneczki Gyula (feladó), Péter Csaba (center), Babanyecz Roland (center), Márkus Gábor (center), Filius István (ütő), Tátrai Sándor (ütő), Borsi Levente (ütő), Boros Gábor (ütő), Berentés Béla (ütő), Farkas Baráti Attila (feladó-átló), Csányi Roland (liberó), Váradi Zoltán (liberó).

Edző:

Strezeneczki Gyula.

Szakosztályvezető:

Bondor Tamás. Bondor Tamás:

"Ezt a mérkőzést nagyon meg akartuk nyerni. A jelenlegi csapatból sokan, többek között én is a pályán voltam a két évvel ezelőtti bajnoki döntőn, ahol a Győr csapata jobb volt és legyőzött minket. Ez a fájó pont adott ma erőt a csapatnak, hogy küzdjünk a legvégéig! Sikerült visszavágnunk, a Győr is bebizonyította ezen a meccsen, hogy miért játszik az NB I-ben. Most mi voltunk a jobbak, köszönjük a közönség támogatását!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.