Sport

Röplabda: a fejlődés a legfontosabb cél az SZTE EHÖK SE férfi csapatánál + FOTÓK

Röplabda: a fejlődés a legfontosabb cél az SZTE EHÖK SE férfi csapatánál + FOTÓK

2014. november 26., szerda
Röplabda: a fejlődés a legfontosabb cél az SZTE EHÖK SE férfi csapatánál + FOTÓK
ehok_se_edzes05_KF

Szerdán este a többszörös magyar bajnok FINO Kaposvárral találkozik az SZTE EHÖK SE férfi röplabdacsapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A pikáns derbi előtt Strezeneczki Gyula edzővel tekintettük át a gárdát a felkészülési időszakban ért legfontosabb változásokat.

- Mik a szezon célkitűzései a csapat számára, a tavalyi ezüstérem után reálisak-e a gárda feljutási esélyei az élvonalba?

- Az idei szezonban szeretnénk előrelépni, de nem elsősorban a helyezés tekintetében, ugyanis azt a mi helyzetünkben (nálunk a csapat minden tagja tanul, középiskolában vagy egyetemen, illetve dolgozik) nem lehet reális elvárásként megfogalmazni, hogy meg kell nyerni az NB II-es bajnokságot. Elsősorban a mutatott játékban szeretnénk fejlődni. Célunk egy stabil alapjáték megteremtése, amit akár "álmunkból felkeltve" is meg tudunk valósítani, és amire lehet a továbbiakban építkezni. A legfontosabb feladatunk és célunk is egyben, hogy a csapattal együtt készülő fiatalok egyre nagyobb szerepet kapjanak az együttes játékában, fokozatosan átvegyék a stafétát az idősebb játékosoktól. Ha a megfogalmazott elvárások teljesülnek, és "csak" a második vagy a harmadik helyen végzünk, én már akkor is elégedett leszek. Természetesen, azért szeretném, ha ez úgy sikerülne, hogy mellette megnyernénk a bajnokságot.

- Hogyan zajlott a szezonközi felkészülés, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a csapatnak?

- Az idei szezonra a felkészülést szeptember elején kezdtük meg, a szokásoknak megfelelően két helyszínen, a Hattyas soron és a Lilában zajlottak a tréningek. A felkészülést nehezítette, hogy mindkét helyen szinte csak a labdáink álltak rendelkezésre, egyéb eszközöknek viszont sajnos szűkében vagyunk, így a felkészülés során segédeszközöket nem igen tudtunk igénybe venni. Emiatt az edzések kevésbé voltak változatossá tehetőek. Összességében elmondható, hogy a kitűzött feladatokat szinte maradéktalanul elvégeztük, mind fizikálisan, mind mentálisan profitáltunk az előszezonból.

- Milyen változások történtek a keretben a tavalyi évadhoz képest, hogyan áll idén össze az együttes névsora?

- Amikor elkezdtük két évvel ezelőtt a munkát az EHÖK SE-ben, mind én magam, mind a szakosztály vezetése tisztában voltunk azzal, hogy egyetemi csapat lévén, a tanulmányok befejezését követően sajnos nem minden végzett tud, vagy akar majd elhelyezkedni Szegeden, illetve lesznek, akik más városban folytatják a tanulmányaikat. Mindezeknek megfelelően voltak is változások a keretben:

távoztak:

Honti Szilárd, Nagy Zsolt, Cserpák Miklós, Csányi Tamás;

érkeztek:

Fülöp Norbert, Csányi Dániel, Bodnár Lajos, Tátrai Sándor.

A csapat bő kerete:

Fülöp Norbert, Bitó Attila, Strezeneczki Gyula, Filius István, Csányi Dániel, Tátrai Sándor, Borsi Levente, Boros Gábor, Berentés Béla, Farkas Baráti Attila, Péter Csaba, Babanyecz Roland, Kiss Gábor, Márkus Gábor, Csányi Roland, Váradi Zoltán. Az SZTE EHÖK SE november 26-án, szerdán 19.30-tól fogadja a FINO Kaposvár RC együttesét a Hattyas sori sportkomplexum labdás termében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.