Sport

Női futball: kiélezett harc a dobogóért a zárás előtt

Női futball: kiélezett harc a dobogóért a zárás előtt

2014. november 24., hétfő
Női futball: kiélezett harc a dobogóért a zárás előtt
szak_szentmihaly43_KF

Egyetlen forduló van hátra a Csongrád megyei női bajnokságból, ahol a legnagyobb kérdés a dobogós helyeket illetően van még, hiszen az őszi bajnok kiléte már ismert.

A Szegedi AK már egy héttel korábban bebiztosította őszi elsőségét, a SZAK-os lányok azonban a

pótolt mérkőzésen pontokat hullajtottak

, a St. Mihály ellen idegenben nem tudtak gólt szerezni, szezonbeli második döntetlenjüket játszották Varga Zsuzsáék, az eddig összeszedett öt pontos előnyüket pedig akár tovább gyarapíthatják majd a Csengele elleni szezonzárón, amennyiben a további eredmények úgy alakulnának. A dobogó második helyéről várhatja az őszi zárófordulót a Mezőberényi FC, a Békés megyeieket csak a két szegedi csapat, a SZAK és a SZVSE tudta megverni az ősszel, azonban a többi hat lejátszott találkozóját egyaránt megnyerte a Mezőberény, ennek köszönheti második helyét. Az egyik legtöbb gólt szerezte a bajnokságban a berényi csapat, négyszer is öt, vagy annál több gólt lőtt, a 32 találatnál pedig csak a SZAK zörgette meg többször az ellenfelek hálóját. Az a SZVSE áll a harmadik helyen, amelynek már véget ért az őszi szezon, hiszen a sorsolás szerint a vasutas együttes a szabadnapos az utolsó fordulóban. A SZVSE többször fontos pontokat szórt el, az utolsó két mérkőzésén is csupán egy ponttal gyarapodott, így akár az ötödik helyre is visszacsúszhat, amennyiben a hétvégén a Nagymágocs és a Csanytelek is nyerni tudna. Nem jött jól az október végi szabadnap a Nagymágocsnak:

Gila László

lányai az azt megelőző négy fordulóban 10 pontot is gyűjtöttek, utána viszont két meccsen csak egyet, így igazi rangadót játszhatnak a dobogós helyekért a zárófordulóban a Mezőberénnyel. Nem tudta hozni a rangadókat a Csanytelek, amely az előttük álló csapatok közül csak a SZVSE-t tudta megverni, a szezonbeli három vereségét pedig a SZAK-Mezőberény-Nagymágocs hármastól szenvedte el, azonban így is mutatkozik esélye a dobogóra, ehhez Kisteleken kell majd nyernie a hétvégén. Hasonló helyzetben van a Hódmezővásárhelyi FC is, hiába szereztek minden mérkőzésen gólt a vásárhelyiek, ez csak 14 pontra volt elég, ami már „lőtávolon kívülre” teszi a dobogót. Értékes döntetlent játszottak a SZAK-kal, ugyanakkor a Nagymágocs és a Mezőberény elleni vereségek miatt korán lépéshátrányba kerültek, amit nem tudtak ledolgozni – igaz, nem elérhetetlen távolságban vannak az érmekért küzdő együttesek. Két nap alatt két meccset is pótolt a St. Mihály FC, a SZAK elleni bravúros döntetlent a Komlósi Trans Baktó SC elleni győzelem követte, azonban az így megszerzett négy pont is a hetedik helyre volt elég közvetlenül az őszi zárás előtt. Idegenben egyelőre nem megy a gárdának, csupán Kisteleken tudott nyerni a St. Mihály, a jobb helyezés elérésének érdekében ebben javulnia kell majd a szentmihályiaknak. Többnyire szoros meccseket játszott a Kistelek, amiből csak a SZAK elleni 7-1-s vereség lóg ki, azonban a többi találkozóból sem jött ki jól a kisteleki együttes. A csengelei győzelem valamint a SZVSE elleni döntetlen az utóbbi két fordulóban javított a mérlegen, zárásként pedig a Csanytelek ellen tehetnek nagy lépést a középmezőnyhöz. Csupán a Kiskundorozsma legyőzése után örülhettek pontoknak Csengelén, a bepótolt mérkőzésen az létszámhiányosan kiálló Komlósi Trans Baktó SC ellen is csak a döntetlen jött össze (3-3), az így megszerzett négy pontot pedig nehéz lesz tovább szaporítaniuk, hiszen a SZAK ellen zárják majd az őszi bajnokságot. Nem tudtak gólt szerezni az őszi szezon alatt a Dorozsmai Bombázók, azonban négy döntetlen így is összejött a gárda számára: egyaránt 0-0-t játszottak a Kistelekkel, a SZVSE-vel, a Nagymágoccsal és a Baktóval, ezek közül pedig csak utóbbi született vendégként. Ha sokáig is kellett várni rá, de gólt szerzett a Komlósi Trans Baktó SC, Pálinkó Attila tanítványai a Csengelén bepótolt meccsen, emberhátrányban tudott három gólt is szerezni, így megszerezte második pontját, azonban a Kiskundorozsma elleni meccs után levontak tőlük egyet, így csak egy pont áll a Baktó neve mellett, amely a legtöbb gólt kapta a bajnokságban, igaz, többször is létszámhiányosan tudott csak kiállni.

A bajnokság állása

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Szegedi AK 9 7 2 0 38 4 34 23
2. Mezőberényi FC 8 6 0 2 35 12 23 18
3. Szegedi VSE 10 5 3 2 18 7 11 18
4. Nagymágocs SE 9 5 2 2 22 7 15 17
5. Csanytelek SC 9 5 1 3 21 8 13 16
6. Hódmezővásárhelyi FC 9 4 2 3 16 14 2 14
7. St. Mihály FC 9 4 1 4 17 12 5 13
8. Kisteleki TE 8 2 2 4 8 14 -6 8
9. Csengele KSE 8 1 0 7 7 33 -26 3
10. Dorozsmai Bombázók 9 0 4 5 0 19 -19 3(-1)
11. Komlósi Trans Baktó SC 9 0 2 7 3 55 -52 0(-1)

Csongrád megyei női bajnokság, 11. forduló

november 29., szombat 10:00

Hódmezővásárhelyi FC-Komlósi Trans Baktó SC

november 30., vasárnap 10:00

Mezőberényi FC-Nagymágocs SE, St. Mihály FC-Dorozsmai Bombázók, Szegedi AK-Csengele KSE

14:00

Kisteleki TE-Csanytelek SC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.