Közélet

NGM: marad a reklámadó

NGM: marad a reklámadó

2014. november 6., csütörtök
NGM: marad a reklámadó

A reklámadó beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért hasonlóan más országokhoz, a jövőben is lesz reklámadó Magyarországon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel csütörtökön.

A hvg.hu portál csütörtökön azt írta: a kabinet is felismerte, hogy elrontotta a törvényt, ezért "vissza akar táncolni" a reklámadóból. A lap értesülései szerint már tárgyalnak a Magyar Reklámszövetséggel arról, hogy mi legyen az adónem sorsa. A 2015-re vonatkozó költségvetés tervezete szerint a kormány 4 milliárddal kevesebb, 6 milliárd forintos bevételre számít az augusztusban bevezetett reklámadóból. Az NGM válaszában kiemelte: idén augusztus 21-ig több mint 700 adózótól érkezett bevallás a NAV-hoz, a befolyt bevételek a kormány előzetes várakozásának megfelelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.