Közélet

NFM: péntektől benyújthatók az Otthon Melege Program pályázatai

NFM: péntektől benyújthatók az Otthon Melege Program pályázatai

2014. november 11., kedd
NFM: péntektől benyújthatók az Otthon Melege Program pályázatai

Az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidőkkel, november 14-étől megkezdődhet a pályázatok beadása - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

A tárca közleményében emlékeztetett, hogy a korábbi tájékoztatásnak megfelelően, a technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatok érvényesnek minősülnek, ismételt benyújtásukra nincs szükség. A minisztérium hangsúlyozta azt is, hogy a beruházások a tényleges pályázati benyújtás előtt nem kezdhetők meg. Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendő támogatás. A hűtő- és fagyasztógépek cseréjére november 14. és december 15. között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani, régiónkénti bontásban. A kazáncsere pályázatai november 19. és 2015. január 31. között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be, szintén régiónként különböző időpontokban. A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26. és 2015. január 5. között, vagy a forrás kimerüléséig nyújthatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban. A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft.

honlapján

érhető el. A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek - közölte a tárca. A három lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre. A fűtéskorszerűsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.