Közélet

NFM: kimerült a kazáncsere pályázatok kerete a dél-alföldi régióban

NFM: kimerült a kazáncsere pályázatok kerete a dél-alföldi régióban

2014. november 24., hétfő
NFM: kimerült a kazáncsere pályázatok kerete a dél-alföldi régióban
penz_ido_euro

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a dél-alföldi régióban, a jelentkezéseket november 25-én 10 óráig még be lehet adni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint az Otthon Melege Program keretében meghirdetett fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra beérkezett pályázatokat az útmutatóban meghatározottak szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig kaphatnak támogatást. A fűtéskorszerűsítési pályázat következő régiós nyitása november 27-én nulla órától várható, ekkor az észak-magyarországi régió lakosai nyújthatják majd be pályázataikat - hívta fel a figyelmet az NFM. A fűtéskorszerűsítési pályázatok beadása november 19-én kezdődött, elsőként a közép-magyarországi régióban. A tárca még aznap délelőtt közölte, hogy a keret kimerülése miatt felfüggesztik a jelentkezéseket a régióban, a pályázatokat november 20-án reggel 8 óráig lehetett beadni. Az észak-alföldi régióban november 21-én nyílt meg a pályázati lehetőség, de szintén már az első nap délelőttjén jelezte a tárca, hogy kimerült a keret, a pályázatokat november 22-én reggel 8 óráig lehetett benyújtani. Három lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre. A fűtéskorszerűsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint. A hűtő- és fagyasztógépek cseréjére november 14. és december 15. között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani, régiónkénti bontásban. A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26. és 2015. január 5. között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban. A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft.

honlapján

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.