Gazdaság

Mindig naprakész a magyar fejlesztésű rendszer-információs szoftver

Mindig naprakész a magyar fejlesztésű rendszer-információs szoftver

2014. november 12., szerda
Mindig naprakész a magyar fejlesztésű rendszer-információs szoftver
sensorpanel_hu

Magánfelhasználók és vállalatok számára is hasznosak lehetnek az AIDA64 szoftverek, amelyek megmutatják, mi rejtőzik a számítógépek „motorháztetője alatt”, folyamatosan frissülő leltárt készítenek a használatban lévő eszközökről és távoli segítségnyújtást is lehetővé tesznek.

A közel húsz éve fejlesztett

AIDA64

szoftverek, melyeket 2010-ig Everest néven ismerhettek a felhasználók, két piacot céloznak meg: magánszemélyek és vállalkozások igényeit is kielégítik. Kifejezetten az otthoni felhasználóknak készült az AIDA64 Extreme rendszer-információs, diagnosztikai és teljesítménymérő alkalmazás, amely részletes információval szolgál a hardverekről és a telepített szoftverekről, vagyis anélkül mutatja meg, mi van a számítógép belsejében, hogy azt ki kellene nyitni. E kiadás olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyek a „geek” felhasználókat célozzák meg, vagyis azokat, akik maguk barkácsolják vagy tuningolják a gépüket: ők az AIDA64-gyel folyamatosan tudják figyelni, ellenőrizni az alkatrészek hőmérsékletét, állapotát és a rendszer stabilitását.

AIDA64BE_BOX

Az üzleti felhasználók három, eltérő igényekre szabott AIDA64-kiadás közül választhatnak. Van kifejezetten mérnököknek, hardveres szakembereknek szóló megoldás, és olyan is, amellyel automatikusan lehet hardver- és szoftverleltárat készíteni a vállalati számítógépparkról, akár távoli funkcióban is. Sok intézménynek, társaságnak törvényi kötelezettsége a PC-leltár készítése, ezeknél hasznos egy olyan alkalmazás, amely naprakész leltárt tart fenn a vállalat számítógépeiről, azok alkatrészeiről és a telepített szoftverekről. Az AIDA64 Network Audit és Business kiadása ezeket a leltárakat automatikusan elkészíti és a rendszergazda által meghatározott időközönként frissíti. E változatok továbbá azonnal jelzik a rendszerben történt változásokat, azaz nem csak a leltár készítésekor derül fény a módosításra, hanem amikor bekövetkeznek, például egy USB-eszköz csatlakoztatásakor, egy adott esetben tiltott program telepítésekor vagy a processzor túlmelegedésekor azonnal képes riasztani a szoftver. Ennek köszönhetően a rendszergazdák folyamatosan tudják követni a biztonsági előírások betartását és azt, hogy mi történik a hálózatban, valamint ha szükséges, közbe is tudnak avatkozni. Mégpedig a cég csúcstermékével, az AIDA64 Business-szel akár távolról is: ebben ugyanis komplett távoli rendszer-információs és távirányítási modul is található, amellyel lehetővé válik, hogy a rendszergazda bárhol, bármilyen rendellenesség esetén be tudjon lépni a távoli számítógépbe, hogy segítséget nyújtson, a beavatkozáshoz nincs szükség helyszíni jelenlétre. A grafikus távirányítás teljes mértékű, a beavatkozó ugyanazt látja, amit a felhasználó, és mindent irányítani tud a megfigyelt eszközön. http://www.youtube.com/watch?v=2AVIo_0BRL8 A szoftver hasznosságát igazolja, hogy világszerte több mint 1,2 millió otthoni felhasználó él vele, valamint ötezernél is több vállalat használja, köztük pénzintézetek, hardvergyártók és mindenki által ismert világmárkák. Kiváló ár-érték aránya mellett jellemzője, hogy a kategóriájában a legnaprakészebb: hetente frissül az adatbázisa, amely jelenleg több mint 175 ezer hardver támogatását biztosítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.