Sport

Megújult a csongrádi öltöző + FOTÓK

Megújult a csongrádi öltöző + FOTÓK

2014. november 30., vasárnap
Megújult a csongrádi öltöző + FOTÓK
csongrad_oltozoDSCF0616

Több mint egy éves munkálatokat követően elkészült a csongrádi sporttelep felújított öltözője, amelyet ünnepélyes keretek között pénteken adták. Az épület méltóan szolgálhatja a jövőben a csongrádi sportolókat.

Nem 21. századi körülmények fogadták a Csongrádra érkező labdarúgókat és sportolókat egészen 2014. november végéig. Az MLSZ rekonstrukciós programjának köszönhetően azonban mód nyílt arra, hogy megújulhasson az épület, amely nem csak öltözőként funkcionálhat a továbbiakban. „Már gyakorlatilag majd hogy nem életveszélyessé volt nyilvánítva az épület, én akkor úgy gondolkodtam, hogy ehhez az öltözőhöz sok ember kötődik, akiket rengeteg emlék fűz ide, itt érte meg a futball kudarcait, sikereit, mint például én is. Úgy gondoltam, hogy tartozunk annyival a csongrádi futball társadalomnak, hogy ne hagyjuk ezt az épületet veszendőbe menni” – fogalmazott portálunknak Kiss István, a Csongrád TSE klubelnöke. Egy pályázati lehetőség útján sikerült pénzt nyerniük a felújításra, az MLSZ sporttelep-felújítási programjában vett részt az egyesület, amelynek az önrészhez nem volt elegendő pénze, így Kiss István segített azért, hogy a szükséges önrészt elő tudják állítani. „Sajnos az építkezés kicsit elhúzódott, és többe is került, mint amivel a kezdetekkor kalkuláltunk, azonban ha sokára is, de elkészült. Az épület azt a szerepet töltheti be, hogy a csongrádi sporttelepen legyen végre egy olyan közösségi hely, ahol a futballisták a meccseket követően le tudnak ülni étkezni, vagy megbeszéléseket tarthatnak. Ugyanakkor konferenciák helyszínéül is szolgálhat a jövőben, e mellett szeretnénk a sporttelepet is kiszolgálni ezzel az épülettel, nem csak kifejezetten az egyesületet. A városvezetőségnek is tetszett, véleményük szerint csodát műveltünk ebből az építményből” – mondta el Kiss István. Természetesen nem jöhetett volna létre az új öltöző segítségek nélkül, így Kiss István külön köszönetet mondott

Nógrádi Tibornak,

az MLSZ Csongrád megyei igazgatójának segítségét a pályázat sikeres benyújtásában. „A sporttelepünk is bővül ezzel, hiszen az én célom az, hogy Csongrádon a 21. század követelményeinek megfelelő, modern sporttelep kerüljön kialakításra, ennek jeléül tavaly már átadták a műfüves kispályánkat, a jövőben pedig terveink között szerepel egy nagypályás műfüves pálya megépítése is. Klubelnökként és sporttelep vezetőként egy olyan vonzó sportközpontot szeretnék, ahol jól érzik magukat az emberek, aktív sportéletet szeretnénk kialakítani Csongrádon, ebben a gyönyörű környezetben” – zárta gondolatait Kiss István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.