Közélet

Márton-napi libadömping a Bárányban + FOTÓK

Márton-napi libadömping a Bárányban + FOTÓK

2014. november 13., csütörtök
Márton-napi libadömping a Bárányban + FOTÓK
borvacsora39_KF

Márton nap alkalmából libás különlegességek kerültek a szegedi Bárány Kisvendéglő asztalára. Az ízletes falatokat ezúttal az Ungerbauer, illetve a Somodi pincészet boraival kísérték le a vendégek.

A negyven napos adventi böjtöt megelőzően, Márton napján évszázados néphagyomány a bőséges, gazdag falatozás. A szűk időszak előtt a bálok, vásárok és nagy mulatságok időszaka köthető ehhez az ünnephez. Ennek szellemében a szegedi Bárány Kisvendéglő is lakomára hívta meg vendégeit, az ízletes falatok mellett pedig ezúttal is nagy hangsúlyt kaptak a borkülönlegességek. Ezen az estén az Ungerbauer Családi Pincészet, valamint a Somodi Borgazdaság nedűi harmonizáltak a vacsora ízeivel. A hiedelem szerint Márton-napon liba kell, hogy kerüljön az asztalra, aki nem ezt eszik, az egész évben éhezni fog. A Kossuth Lajos sugárút elején található étterem vendégei ezen az estén garantáltan jóllakhattak, libából pedig nem volt hiány az étlapon. Előételnek libatepertőt szolgáltak fel a pincérek, melyet libaragu leves követett, majd a főétel libasült volt burgonyapürével és erdélyi ízesítésű káposztával. Aki még bírta szusszal, annak ludas kásából is jutott, desszertként pedig lúdláb tortát ehettek a vendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.