Egyetem

„Mackóságok” programsorozat a Tisza-parti Általános Iskolában + FOTÓK

„Mackóságok” programsorozat a Tisza-parti Általános Iskolában + FOTÓK

2014. november 20., csütörtök
„Mackóságok” programsorozat a Tisza-parti Általános Iskolában + FOTÓK
tiszaparti_iskola20_KF

Az ősz beköszöntével a Tisza-parti Általános Iskola diákjait a saját mackójuk várja az iskolában reggelente. Kezdődnek a „Mackóságok”! Mától különleges programsorozat vette kezdetét, amelyre már két hete lelkesen készülnek a mackós, medvés rajzok, bábok és gyűlnek a játék mackók, a medvés és mackós versek, történetek a zsibongóban. Ezek karácsonyig adnak vidám környezetet a mindennapoknak.

Az első nap eseményei a ”Mentor(h)áló 2.0 Program” a TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0008 projekt keretében jöttek létre.

mentorhalo_klub_logo

Fabulya Andrea

versmondó, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium magyartanára várta az elsős és hetedikes gyerekeket egy rendhagyó irodalomórára. A kicsik

Kormos István

Vackor az első bében című meséjét hallgatták, játszották végig az előadóval - kezükben a saját mackójukkal. A nagyok

Podmaniczky Szilárd

Lássuk a medvét! című könyvének egyik vidám története alapján gondolkodtak, beszélgettek az emberi tulajdonságok sokféleségéről. Az órát a színjátszó szakkör álarcos szereplői a Nemzetközi medve-indulóval színesítették. A délelőtt kellemes időtöltést jelentett a diákoknak és újszerű szakmai továbbképzést az érdeklődő pedagógusoknak. A gyerekek az élményektől inspirálva folytatták a „mackóskodást” a tanteremben. A felnőttek az előadóval együtt közös szakmai beszélgetésen osztották meg egymással tapasztalataikat. Délután ismét a drámaszakkörösöké volt a terep, akik egy énekes, verses összeállítással léptek fel. Az egy hónapig tartó programsorozat második hetében mesék, történetek, a medvefajtákat bemutató írások születnek majd magyar és angol nyelven. Emellett a medvéknek mézet, málnát, egyebeket népszerűsítő - telefonnal felvett - reklámfilmek és mackó alakú mézeskalácsok is készülnek. A harmadik ciklus kiemelkedő eseménye ismét egy rendhagyó irodalomóra, amelynek

Lackfi János

költő, író, műfordító lesz a vendége. Ebben az időszakban történik az előző heti munkák bemutatása is. Az utolsó héten Fabulya Andrea tanárnő ismét visszatér egy közös verselésre. Az eseménysort a medvés természettudományos verseny és az egész projekt eredményhirdetése zárja. Ez az időszak játékban, tanulásban, élményekben gazdag időszak lesz „mackóknak” és tiszapartisoknak egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.