Sport

Labdarúgás: pont nélkül zárt a SZEOL

Labdarúgás: pont nélkül zárt a SZEOL

2014. november 23., vasárnap
Labdarúgás: pont nélkül zárt a SZEOL
szeol_sc_hfc09_gs

Nem tudott pontot szerezni a Videoton II. otthonából az NB III zárófordulójában a SZEOL, Tóth Ákos együttese nagyot küzdött, de vereséggel zárta az évet.

Nagy iramban kezdték a csapatok az őszi szezon utolsó mérkőzését, a Videoton főleg pontrúgások után teremtett veszélyt az NB I-es keretből visszajátszó

Brachi

-nak köszönhetően, míg a SZEOL inkább távoli lövésekkel operált. Az első fél óra többnyire kiegyenlített mezőnyjátéka után

Géresi

szerezte meg a vezetést a Vidinek, miután

Forró

volt kissé határozatlan vele szemben, így el tudta tekerni a hosszúba a hazai játékos,

Leindlert

ezt nem tudta védeni, 1-0.

Puskás

ígéretes lehetősége maradt ki a félidőig, a szünetre egygólos hátránnyal vonulhatott a SZEOL, amelynek játékosai több ígéretes helyzetben is elcsúsztak, vagy rossz megoldást választottak. A második félidőt nagyon jól kezdte a szegedi együttes, több veszélyes helyzetet is kidolgozott, nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, közben pedig a Videoton kontrái után akadtak teendői Leindlernek. A 60. percben sikerült az egyenlítés, Puskás ívelését

Buzási

fejelte a gólvonalon túlra, onnan kanalazta ki a hazaiak védője, a játékvezető azonban helyesen gólt ítélt, 1-1. Öt perccel később

Grünvald

csúszott be

Kiprichnek

, a Videoton játékosa saját bokáját koccintotta össze, de ezt most "megette"

Szvorda Melinda

, aki büntetőt ítélt, Leindler azonban bravúrral kivédte a büntetőt. Kiélezett meccs zajlott a kimaradt büntető után, ahol mindkét csapat megszerezhette volna második gólját, azonban egy nagy kavarodás után végül a fehérváriak jutottak ismét előnyhöz, a csereként beállt

Sejben

nem túl erős lövése éppen elgurult a hálóig. Kockáztatott a SZEOL, azonban nem jött be ez a lépés, miután az újabb csereember,

Vallejos

kissé lesgyanús körülmények között kiugrott, és Leindler mellett a hálóba lőtt, hat perccel a vége előtt ezzel végleg eldöntve a meccset. A SZEOL jól játszott a második félidőben, nagyot küzdött

Tóth Ákos

tartalékos együttese, azonban a kapu előtt a hazaiak voltak határozottabbak, ez pedig Puskásék vesztét jelentette az őszi záró fordulóban. Ezzel a még biztos bent maradó, 12. helyről várhatja majd a tavaszi folytatást a SZEOL SC az NB III Közép csoportjában, a visszavágók első mérkőzésén majd az ESMTK-t fogadja a Felső Tisza-parti stadionban február 28-án, 14 órától.

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 250 néző
2014. november 23., 12.00
Videoton FC II.
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szvorda Melinda * Asszisztens: Szabó Péter, Keszthelyi Tamás
3
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 15. forduló:

Videoton FC II. - SZEOL SC 3 - 1 (1-0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 250 néző. Vezeti: Szvorda Melinda (Szabó Péter, Keszthelyi Tamás).

Videoton II.:

Pajovic - Brachi, Dobsa, Ács (Sajben - a szünetben), Kókány, Kiprich, Pajac, Havasi (Vallejos 73'), Király, Géresi, Kocsis (Uros Nikolic 81').

Vezetőedző:

Bíró Imre.

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Busa (Mihálffy 81'), Buzási, Forró, Grünvald, Beretka, Puskás, Faragó, Bata, Ondrejó (Mucsi 86').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Géresi (30'), Sejben (80'), Vallejos (84') ill. Buzási (59')

Sárga lap:

Kiprich (10'), Dobsa (60') ill. Forró (23'), Ondrejó (40'), Grünvald (66') Tóth Ákos:

"A vereség ellenére büszke vagyok a csapatomra. Szegeden elképzelhetetlen körülmények között, nagyszerű ellenfél ellen színvonalas mérkőzést játszottunk. Annak ellenére, hogy újoncok vagyunk, a játékunk alapján előrébb kellene, hogy álljunk a tabellán."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2'
Vége, Szvorda Melinda lefújja, így pont nélkül zárja az őszi szezont a SZEOL, amely a második félidőben nagyot küzdött, és megvoltak a helyzetei is, amelyek alapján akár pontot is szerezhetett volna, azonban a Vidi a kapu előtt határozottabbnak bizonyult.
90+1'
Csupán egy percet tesz rá a játékvezető.
90'
Ismét Faragó kerül helyzetbe, 14 méterről azonban még egyet tol rajta, ezzel pedig kisodródik, így nem tudja kapura tenni a labdát.
87'
Faragó életerős lövését fogja Pajovic.
86'
Cserél a SZEOL, Ondrejó helyére Mucsi érkezik a pályára.
84'
Vallejos ugrik ki lesgyanús helyzetben, csak Leindler áll vele szemben, a kapujából kifutó Leindler felett pedig Vallejos elpörgeti, valószínűleg ezzel eldönti a meccset, 3-1. Véleményes volt Vallejos megindulása, de a partjelző úgy ítélte, nem volt lesen a támadó.
81'
Kocsis helyére Uros Nikolic érkezik a Fehérvárnál, míg a SZEOL-ban Busa helyett Mihálffy érkezik.
80'
Gól, ismét vezet a Videoton, rendkívül peches góllal szerez újra vezetést a fehérvári csapat. A tizenhatos előterében óriási kavarodás volt, gyakorlatilag alig lehetett kivenni, hogy mi történik, végül az imént beállt Sejben pöccintette el a labdát, ami éppen csk hogy eljutott a kapuig, és Leindler mellett bevánszorgott a kapuba, 2-1.
78'
Bár Busa kezéhez ért a labda, de továbbengedte a játékvezető, amit szintén kézzel vett át Király, lövése Leindleren is túl jutott, azonban Grünvald óriási mentést mutatott be, az utolsó pillanatban fejjel mentett a gólvonal elöl.
74'
A SZEOL-nál jóval többet van a labda, mint az első félidőben, azonban a Videoton veszélyes kontra támadásai rendre veszélyt hordoznak magukban.
73'
Cserél a Videoton, Havasi helyére jön Vallejos.
73'
Ondrejó nagy erejű lövést ereszt meg 17 méterről, azonban középre megy a labda, így Pajovic véd, talán ha kicsit sarokra megy, nagyobb próbatétel elé állította volna a fehérvári kapust.
72'
Buzási fordulásból lőtt kapura, 20 méterről, szép mozdulattal leadott lövése alig egy méterrel kerüli el Pajovic kapuját.
71'
Folytatódik a rohanás a kimaradt büntetőt követően, nagy iramban zajlik továbbra is a találkozó.
66'
LEINDLER MEGFOGJA! Géresi állt oda, azonban Leindler megérezte az irányt, és kiüti a sarokba tartó labdát, bravó!
66'
Az előbbi megmozdulásért sárgát is kapott Grünvald.
65'
Tizenegyes! Kiprich szöktette magát hosszan, Grünvald kissé feleslegesen próbált becsúszva szerelni, Kiprich a földre került, a játékvezető pedig habozás nélkül befújta a büntetőt,hiába reklamált Grünvald, hogy ő nem ért hozzá, büntetőt rúghat a Vidi.
64'
Kemény, küzdelmes mezőnyjáték zajlik az egyenlítés óta a pályán, a SZEOL feljavult a félidőt követően, a Videoton azonban kissé frusztráltan játszik az egyenlítés óta, nagy csaták jellemzik a meccset.
60'
Dobsa nehezen nyugszik bele, hogy kiegyenlített a SZEOL, reklamálásért sárgát kap.
59'
GÓÓÓL! Egyenlít a SZEOL! Eredményes Puskásék erőfeszítése, éppen Puskás ível keresztbe egy labdát, amit Buzási fejelt kapura, Kocsis pedig már csak a gólvonal mögül tudta kivágni, 1-1!
56'
Brachi jelentkezik egy újabb szabadrúgással, nagy erejű lövését Leindler védi.
55'
Ezúttal Faragó nem passzol, hanem ballal kapura küldi, a kapus kiöklözi, az üresen maradt Bata azonban nem tudja a kapura rúgni a labdát, mert lukat rúg ziccerben. Nyom a SZEOL az egyenlítésért!
53'
Faragó tálal Beretka elé, aki 14 méterről, a kapuval szemben lőhetne, de ő is elcsúszik.
51'
Sakk-mattig játsszák ki a hazaiak a helyzetet, Leindlerre ketten is viszik a labdát, de a passz után Havasi a bal kapufa mellé helyezett, óriási lehetőség volt. Az esethez hozzátartozik, hogy igencsak lesgyanús helyzetből indult a Vidi akciója.
49'
Újabb szegedi lehetőség, Busa előtt adódott lövőhelyzet, azonban a földbe rúgott. Majd egy szögletet végezhet el a SZEOL, a rövid saroknál érkezik Bata, azonban fejese kevéssel, de mellé száll.
47'
Nagy elánnal kezdi a második félidőt a SZEOL, Faragó azonban lövőhelyzetben ismét elcsúszik.
46'
A szünetben cserélt a hazai csapat, Sajben váltotta Ácsot.
46'
Folytatódik a találkozó.

SZÜNET

45'
Vége az első félidőnek, amely után megérdemelten vezet a Videoton, a hazaiak határozottabb játéka egygólos előnyt jelent számukra a szünetre. A SZEOL játékosai rengeteget csúszkálnak a pályán, a vidisek jobban alkalmazkodnak a valóban kissé csúszós talajhoz. A szezon során egyébként hátrányból még nem tudott fordítani a SZEOL, erre most 45 perce maradt.
44'
Egy ígéretes beadással veszélyeztet a SZEOL, azonban a több érkező játékos elől lehúzza a labdát Pajovic.
40'
Ondrejó követ el egy szabálytalanságot a félpályánál, megakasztva ezzel egy hazai támadást, ő is besárgul.
39'
Puskás a tizenhatos sarkáról, ballal tűzte kapura, Pajovic azonban előrevetődve védte próbálkozását.
37'
Mezőnyjáték követte a hazaiak gólját, amit Géresi lövése tör meg, miután Ondrejó felszabadítása nem sikerül a legjobban, így Géresi 14 méterről lőhetett kapura, azonban annyira meglepődött az előtte adódó lehetőségen, hogy elkapkodta lövését,amely így mintegy két méterrel ment a kapu fölé.
30'
Gól, vezet a Videoton! Géresi az alapvonallal párhuzamosan, a vonaltól mintegy egy méterre vezette befele a labdát, Forró nem mert keményebben odalépni, majd betört a tizenhatoson belülre a hazai játékos, és a hosszú sarokba tekert, ezzel előny a Vidinél, 1-0.
28'
Beretka előtt adódott lövőhelyzet 25 méterre a kaputól, lökete azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret.
25'
A második hullámban érkező Busának fejelik le a labdát, aki élesen tűzi azt kapura, nem sokat tévesztett.
23'
Busa adja el a labdát a félpályánál, ígéretes kontrával indulhat a Vidi, amit Forró akaszt meg, jogos a sárga lap.
22'
Faragóról egy gyomorszájas kíséretében fordultak le, de a beadásra érkező Dobsa éppen Leindler kezébe fejeli a labdát.
19'
Távoli átlövésekkel operál most a SZEOL, Beretka próbálkozását azonban az utolsó pillanatban blokkolják.
18'
Busa előtt nyílt meg a terület, ő pedig a kapuval szemben nem tétovázott, és messziről kapura tűzte, a léc alá tartó lövést magabiztosan fogta Pajovic.
17'
Ismét Brachi pontrúgása után kerül a kapu elé a labda, az újonnan a hosszún berobbanó Havasi azonban csak a vonalon túl érte el a labdát.
13'
Brachi végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól, éles lövését Leindler fogja.
10'
Kiprich szabálytalankodott Ondrejóval szemben a félpályánál, övé a meccs első sárgája.
8'
Az ígéretes jobb oldali beadásra Faragó érkezett középen, azonban elcsúszott a lövés előtt, így oda lett a lehetőség.
5'
Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapat nagy elánnal vetette bele magát a félszezon zárómérkőzésébe.
2'
Szabadrúgást végezhetett el a Videoton 30 méterre a kaputól, az élesen belőtt labdára Havasi robban be, és csúsztatja meg, de Leindler bravúrra védeni tud.
1'
Elkezdődött a mérkőzés a fehérvári ultrák közreműködésével, akik már a délutáni Ferencváros elleni mérkőzésre hangolnak, petárdákkal és görögtüzekkel járultak hozzá a kezdéshez. A Videoton piros felsőben és fehér alsóban, míg a SZEOL a hagyományos kék-fekete szerelésben lép ma pályára.

11:44

- Köszöntjük olvasóinkat, a csapatok már melegítenek a pályán. A SZEOL-ban sok ma a hiányzó, eltiltás miatt több labdarúgóját is nélkülöznie kell Tóth Ákosnak, míg a túloldalon a kezdőben kapott helyet az az Alvaro Brachi, aki idén kétszer az NB I-ben is a kezdő 11 tagja volt a Videoton első csapatánál.

A mérkőzés Szvorda Melinda sípjelére 12 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.