Sport

Labdarúgás: Továbbra is hibátlan otthon a Szőreg + FOTÓK

Labdarúgás: Továbbra is hibátlan otthon a Szőreg + FOTÓK

2014. november 9., vasárnap
Labdarúgás: Továbbra is hibátlan otthon a Szőreg + FOTÓK
szoreg_szentmihaly_gs

A megye II vasárnapi rangadóján hibátlan maradt hazai pályán a Szőreg, amely a remekül szereplő újonc St. Mihályt fektette két vállra a 13. fordulóban.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a gólhoz előbb a Szőreg állt közel, miután

Tábi

beadására érkező

Vellai

megelőzte

Halászt

, és már talán elkönyvelték a hazaiak gólt, de

Róvó

a gólvonal elől kivágta a labdát. A továbbiakban bár kevesebb helyzet adódott a felek előtt, de küzdelmes, jó mérkőzést hozott a találkozó, és érezhető volt, hogy az a csapat, amelyik az első gólt szerzi, nagy lépést tehet majd a mérkőzés megnyerése felé. Mindössze másodpercek voltak hátra a mérkőzésből, amikor megszerezte a vezetést a Szőreg: a szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendégek,

Sajti

jobb oldali lapos beadását ugyan megfogta Halász, de a lendületből érkező

Rabi

nem tudta visszahúzni a lábát, és kipöckölte Halász kezei közül a labdát, a nagy kavarodás közepette pedig a szöglethez előre húzódó

Varga

egy lépésről a kapuba továbbította a labdát, lecsapva a lehetőségre. Szerencsés góllal közvetlenül a félidő lefújása előtt tudta megszerezni a vezetést a Szőreg. A második félidőben sem záporoztak a helyzetek,azonban az 51. percben

Bali

pazar védésének köszönhetően maradt előnyben a Szőreg. Szintén egy szöglet után alakult ki veszély, Nagypál fejelt kapura mintegy tíz méterről, a sarokba tartó labdát hatalmas bravúrral tolta ki Bali, akit a védést követően le kellett cserélni,

Szendrei

állt a hazai kapuba. Hét perccel később óriási gólt lőtt

Csikós

: az oldalvonalhoz közel jó 25 méterről beadásszerű lövése csapódott lefele, amit Halász nem tudott kitolni, és behullott a kapuba a labda, 2-0. A végén több sárgát is kiosztott a játékvezető, de nem tudott közelebb férkőzni riválisához a St. Mihály, így kilenc, veretlenül megvívott meccs után kapott ki a szentmihályi csapat, míg a Szőreg továbbra is 100%-os maradt hazai pályán. A Szőreg jövő héten vasárnap a Székkutas ellen hazai pályán megszerezheti az őszi bajnoki címet, míg a St. Mihály a következő fordulóban a Balástyát fogadja szombaton.

Szőreg, 150 néző
2014. november 9., 13.30
Szőregi RSE
St. Mihály FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Boros Máté Dávid * Asszisztensek: Tihanyi Gábor, Samu László.
2
-
0

Megyei II osztály, 13. forduló

Szőregi RSE - St. Mihály FC 2 - 0 (1-0)

Szőreg, 150 néző. Vezeti: Boros Máté Dávid (Tihanyi Gábor, Samu László)

Szőreg:

Bali (Szendrei 53') - Méreg, Németh (Ali - a szünetben), Csikós, Varga, Bartos (Buknicz 79'), Szarvas, Sajtos, Kovács D., Tábi, Vellai.

Játékos-edző:

Móra Tibor.

St. Mihály:

Halász - Róvó (Kasza 56'), Rabi, Csobán R., Gantner, Baján, Simon, Hágelman (Kozma 73'), Mangó (Duranyik 83'), Nagypál (Olajos 67'), Répás.

Játékos-edző:

Halász Krisztián.

Gól:

Varga (45'), Csikós (58')

Sárga lap:

Varga (75'), Buknicz (90') ill. Gantner (47'), Simon (55'), Olajos (85'), Kasza (87') Móra Tibor:

"Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, mert a harmadik helyen álló St. Mihállyal játszottunk, számomra meglepetés volt az ő szereplésük, hiszen augusztus óta veretlenek voltak. Nagy fegyvertény, hogy itthon megvertük őket, ehhez úgy gondolom, egyértelműen csapategységünk kellett, egy kemény, küzdelmes meccsen hoztuk a három pontot"

Halász Krisztián:

"Gratulálni szeretnék a hazai csapatnak, a Szőreg taktikusan, jól futballozott. Saját csapatomat is csak dicsérni tudom a hozzáállása és a mutatott játéka alapján. Szoros és jó meccset játszottunk a listavezetővel, sok sikert kívánok a Szőregnek"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
Vége, Boros lefújja, ezt a hazai meccsét is behúzta a Szőreg, így továbbra is hibátlan mérleggel áll hazai pályán, míg a St. Mihály kilenc veretlen meccs után kapott ki.
90'
Szép "színes" lett a meccs a végére, Buknicz rúgta meg Bajánt, ő is sárgát kap ezért.
87'
Bár a St. Mihály kap szabadrúgást, miután Varga szabálytalankodott, Kasza addig reklamálja a hazai kapitány kiállítását, amíg ő kap sárgát.
85'
Olajos is besárgul a vendégektől.
83'
Változtat a St. Mihály is, Mangó helyére Duranyik érkezik.
79'
Halászt kellett ápolni védését követően,de folytatni tudja, ezt az időt pedig cserére használja a Szőreg. Bartos helyett Buknicz a pályán.
77'
A félpályán ad el egy labdát a St. Mihály, amit majdnem megbüntet a Szőreg: Tábi lapos lövését védi Halász, a kipattanót futtábból Vellai lövi el, a hosszú alsó sarokba tartó lövése azonban a kapufáról jön vissza a mezőnybe.
75'
Mangó esik el a hazai cséká, Varga mellett, amiért szabadrúgást ítél Boros, majd hiába kéri számon őt indulatosan Varga, nem ússza meg a sárgát.
73'
Hágelman hagyja el a pályát a vendégeknél, őt Kozma váltja.
70'
Mangó szerzett volna agresszíven labdát Németh-től, azonban hosszan vette át a labdát, pedig egyedül törhetett volna kapura, így viszont oda lett a lehetőség.
67'
Óriási lehetőséget hagyott ki Ali, teljesen üresen maradt a tizenhatoson belül egy beívelést követően, azonban nem tudta erővel kapura tenni a labdát.
67'
Itt a második szentmihályi csere, Nagypált váltja Olajos.
58'
GÓÓÓL! Óriási góllal növeli kettőre előnyét a Szőreg, bal oldalról nagy erővel, ívelten küldte kapura Csikós a labdát, ami áthullott Halász felett, hiába igyekezett a St. Mihály kapusa, így kettővel vezet a Szőreg.
56'
Cserél a St. Mihály is: Róvót Kasza váltja.
55'
Simon lökte fel Szarvast az szőregi kapuval egyvonalban, a tizenhatos oldalánál, majd elrúgta a labdát, amivel nagy felháborodást váltott ki a hazai szurkolók körében, utóbbit sárga lappal "díjazta" a játékvezető.
54'
Szendrei egy boxolással mutatkozik be, Mangó szabadrúgását üti a mezőnybe a csereként beállt szőregi portás.
53'
Bali "vérét adta" ezért a védésért, hiszen nem tudja folytatni, cserélnie kell Móra Tibornak a kapuban, Szendrei váltja Balit.
51'
Földöntúli bravúr Balitól! Egy szögletet követően Nagypál fejelt a hosszú sarok felé, Bali pazar reflexmozdulattal tolta ki a sarokba tartó labdát. A szőregi kapus védése óta lent maradt a földön, ápolni kell a hazaiak portását, így áll a játék.
47'
Gantner lép oda keményen Bartosnak, a szentmihályié a meccs első sárgája.
46'
A félidőben cserélt a Szőreg, Németh nem jött ki a második félidőre, Ali váltja őt.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Ez volt az első félidő záró momentuma, a középkezdés után lefújta az első 45 percet a játékvezető. A Szőreg nagyon fontos pillanatokban szerezte meg az ezen a meccsen lehet, hogy döntőnek bizonyuló első gólt.
45'
GÓÓÓL! Vezet a Szőreg! Egy jobb oldali szabadrúgásból indult az akció, amit először tisztáztak a szentmihályi védők, majd Kovács visszaemelte Sajtinak a jobb oldalra, aki középre tálalt,Halász megfogta a labdát, de egy szentmihályi védő szerencsétlen mozdulattal kipöckölte a kezéből, a szabadrúgás miatt fent ragadt Varga pedig közelről bekotorta a védők szorításában, 1-0.
39'
Ismét Baján robogott el a jobb oldalon, Mangó találta meg őt remek labdával, éles szögből leadott lövését magabiztosan fogta Bali.
35'
Répás fordult be ismét egy felívelt szabadrúgás után, nagy erejű lövését a léc alól tolta szögletre Bali. A sarokrúgást Nagypál fejeli kapura, nem sokat téveszt, a jobb kapufa mellett suhan el próbálkozása.
32'
Zsinórban a harmadik szögletet rúghatja a Szőreg, kicsit beszorul a St. Mihály. A két jobb oldali korner után egy bal oldali következett, Halászt azonban meglökték középen, így kifele szabadrúgást ítél a játékvezető, felszabadulhat a St. Mihály kapuja.
30'
Egy szépen felépített akció után a középen álló Répás elé passzolt Baján, aki lefordult védőjéről, azonban nem találta el jól a labdát, így indulhatott a Szőreg kontrája, aminek a végén szögletet végezhet el a hazai csapat.
27'
Egy felívelt labdát a jobb oldalon induló Baján lőtt erősen keresztbe, de a középen érkezők lemaradtak éles centerezéséről.
26'
Kicsit leült most a mérkőzés, többnyire mezőnyjáték folyik. Jön a biztatás a hazai szurkolóktól, többet várnának csapatuktól.
20'
Kicsiben végzett el egy szögletet a Szőreg, végül a középre tett labdát Mangó fejelte ki az érkező Sajti elől, nagy mentés volt a részéről.
17'
Küzdelmes, jó iramú mérkőzés zajlik, bár a kapura inkább a Szőreg veszélyesebb, ugyanakkor a szentmihályi kontrák is rendre veszélyt hordoznak magukban.
11'
Újabb szőregi ziccer, ezúttal Tábi lépett ki a védők mellett, majd Rabi bár beérte, de meg tudta tolni mellette Tábi, a kimozduló Halász jól élt együtt a játékkal, és védte Tábi lövését.
10'
Helyzettel válaszol a St. Mihály: Répásnak szerencsére is volt, hogy nála maradt a labda, majd tizenhat méterről leadott lövése éppen a középen álló Bajit találta el.
6'
Óriási helyzetet hagyott ki a Szőreg, egy bal oldali bedobást követően Tábi adott középre, az érkező Vellai megelőzte Halászt, és belepöckölt a labdába, a gólba tartó labdát a vonal elől Róvó vágta ki, hatalmas mentést bemutatva ezzel. A beívelt szögletet Halász húzza le, ezt most megúszta a St. Mihály.
1'
Az első lövésre nem kellett sokat várni, Simon ugrott ki a jobbösszekötő helyén, majd nagy erejű, tizenhatos sarkáról leadott lövése szállt fölé.
1'
A Szőreg kezdte a találkozót.
13:31 - A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődik, a szőregi játékos-edző, Móra Tibor nagymamájának emlékére. 13:29 - A Szőreg tiszta kékben lép pályára ma, míg a St. Mihály sárga-piros csíkos szerelést húz ma. 13:21 - Köszöntjük olvasóinkat Szőregről, az időjárás kegyeibe fogadta a csapatokat, novemberhez képest kifejezetten jó időben futballozhatnak ma a felek, a játékosok már bőszen melegítenek a hamarosan kezdődő derbire. A találkozó Boros Máté Dávid sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Rangadót játszanak vasárnap a megye II-ben, hiszen az élen álló Szőreg a St. Mihályt fogadja. A listavezető eddig az összes hazai találkozóját megnyerte, sőt, mindössze két alkalommal vesztett pontot, 12 meccs alatt egy vereség és egy döntetlent játszott, az ikszet éppen legutóbb, Deszken érte el a szőregi együttes. Nem léphet pályára a mai mérkőzésen a hazaiaktól Gyenes János, aki ötödik sárga lapját gyűjtötte be az előző mérkőzésen. A St. Mihály újoncokhoz szokatlanul jól szerepel: bár a rajt nem sikerült jól számukra, hiszen első három mérkőzésüket elvesztették, az azóta lejátszott kilenc találkozón azonban nem találtak legyőzőre, két döntetlen mellett hét győzelmet aratott a St. Mihály, amely zsinórban két győzelemmel a háta mögött érkezik Szőregre, múlt héten a Székkutast verte hazai pályán 2-0-ra.Eltiltás miatt egy játékosuk sem fog hiányozni a vendégeknek. Igazi derbire van tehát kilátás Szőregen, a hazai csapat egy esetleges győzelmével egy riválisával szemben már jelentős előnybe kerülhet, míg szentmihályi győzelem esetén akár még jobban összerázódhat a tabella eleje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.