Sport

Labdarúgás: Egygólos SZEOL-siker a hazai évzárón + FOTÓK

Labdarúgás: Egygólos SZEOL-siker a hazai évzárón + FOTÓK

2014. november 15., szombat
Labdarúgás: Egygólos SZEOL-siker a hazai évzárón + FOTÓK
szeol_dunaharaszti_14_11_15_kf

Küzdelmes mérkőzésen egygólos győzelmet aratott idei utolsó hazai mérkőzésén a SZEOL SC a Dunaharaszti ellen.

Utolsó idei hazai bajnokijára készült a SZEOL SC a forduló előtt a 4. helyen álló Dunaharaszti ellen. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a vendégek próbáltak korán gólt szerezni, azonban az első ziccer a SZEOL előtt adódott,

Bata

csak

Kalmárral

állt szemben, de nem tudta ellőni a kimozduló kapus mellett a labdát. A 12. percben azonban Kalmár is tehetetlen volt: egy szép

Faragó-Ondrejó

összjáték után utóbbi ívelte be a labdát középre, amit a vendégek kapusa nem tudott megfogni, a kipattanóra lecsapott Faragó, és a védők szorításában bepöckölte a labdát a gólvonal mögé, 1-0. A legközelebb a gólhoz a vendégek

Kormányos

közbelépésénél jártak: a SZEOL védőjének nem jól sikerült felszabadítása saját kapujának felső lécén csattant. Ekkor nyomás alá került

Tóth Ákos

együttese, de nem tudtak helyzetbe kerülni a vendégek, a SZEOL taktikusan és okosan futballozott az első félidőben. A második játékrészben valószínűleg többekben felrémlett a legutóbbi hazai, Maglód elleni mérkőzés, hiszen Bata és Faragó is kihagyott egy-egy ziccert, akár megnyugtató előnyre tehetett volna szert a SZEOL, de maradt az 1-0. Hogy még jobban hasonlítson a Maglód elleni találkozóra ez a mérkőzés, ismét emberhátrányba kerültek a szegediek:

Bjedov

ért bele kézzel a labdába, és mivel már volt egy sárgája, így második sárgával

Berényi

játékvezető kiállította a védőt, bő negyed órát volt kénytelen 10 emberrel játszani a SZEOL. Egy kontra után Ondrejó biztosíthatta volna be a győzelmet, de az utolsó pillanatban felszabadítottak előle, a vendégek pedig elkeseredetten támadtak az egyenlítésért, igazán nem dolgoztatták meg

Leindlert

a második félidőben sem, így győzelemmel zárta az idei esztendőt hazai pályán a SZEOL SC. Tóth Ákos fiai ezzel a kilencedik helyről várhatják az őszi zárófordulót, bár a vasárnapi eredmények még formálhatják a tabellát. Az idei utolsó mérkőzését Székesfehérváron, a Videoton ellen, kissé szokatlan időpontban, jövő vasárnap 12 órakor játssza a SZEOL, amely a kiállított Bjedov mellett kénytelen lesz majd nélkülözni az ötödik sárgáját begyűjtő

Ngallét

is azon a találkozón.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző
2014. november 15., 13.00
SZEOL SC
Dunaharaszti MTK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Berényi Tamás * Asszisztensek: Szvetnyik Bence, Sebestyén László.
1
-
0

NB III Közép csoport, 14. forduló

SZEOL SC - Dunaharaszti MTK 1 - 0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezeti: Berényi Tamás (Szvetnyik Bence, Sebestyén László)

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Dlusztus, Ngalle (Forró 76'), Bjedov, Grünvald, Beretka (Buzási 79'), Puskás, Faragó, Bata (Busa 90'), Ondrejó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Dunaharaszti:

Kalmár - Lázár (Kiss 82'), Nyéki, Rétsági, Márton, Kacsal, Eördögh, Rebecsák, Dabasi, Mészáros, Miholics (Ablonczy 68').

Vezetőedző:

Króner Péter.

Gól:

Faragó (12')

Sárga lap:

Ngalle (28'), Bjedov (55'), Dlusztus (84') ill. Dabasi (36')

Kiállítva:

Bjedov (74') Tóth Ákos:

"Természetesen elégedett vagyok, hogy végre sikerült nyernünk, sikerült egy jó ellenfél ellen 1-0-s győztes meccset játszani. Kicsit olyanok voltunk, mint tegnap a magyar válogatott, de érezhető volt, hogy jobban akartuk a győzelmet, mint az ellenfél, elsősorban ezért megérdemelten nyertünk"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Vége, Berényi lefújja, egygólos sikerrel zárja az őszt hazai pályán az NB III-ban a SZEOL. Több helyzete volt Tóth Ákos együttesének, így megérdemelten tartja itthon a három pontot a szegedi együttes.
90+3'
Busa keresztlabdáját csúsztatják szögletre, veszélyesen érkezett középre a labda, szögletet rúghat a SZEOL. Kicsiben végzik el, majd az oldalvonalon túlra kerül a labda.
90+1'
Három percet tesz rá Berényi.
90'
Ez már a rendes játékidő utolsó játékpere, kihasználja harmadik cserelehetőségét is Tóth Ákos, Bata helyére Busa jön a pályára.
84'
Dlusztus fogta szorosan emberét, majd elesett a dunaharaszti támadó, Dlusztus is sárgát kap.
82'
Most a vendégek változtatnak, Lázárt váltja Kiss.
80'
Szép kontrát vezetett a SZEOL, Ondrejó szerzett labdát, majd indította Faragót, aki bevárta társát, és visszatette neki a tizenhatoson belülre, lövésre lendülő lába elől azonban felszabadítottak a védők.
79'
Ismét cserél a SZEOL, Beretka helyére Buzási érkezik a pályára.
76'
Cserél Tóth Ákos, hiszen kiesett egy ember a védelemből, Ngallét Forró váltja.
74'
Így meg pláne szoros, megfogyatkozik a SZEOL. Bjedovot mintha kilökték volna a labda alól, aki a levegőben beleütött kézzel a labdába, ezért Berényi második sárgával kiállította a védőt.
72'
Ngalle csavarja a szabadrúgást pontosan Kalmár kezébe. Lezárhatta volna a meccset a SZEOL az elmúlt időszakban, azonban így továbbra is szoros a találkozó.
69'
Ez a ziccer is kimarad, hihetetlen! Ketten vihették a kapusra, Faragó vette át a labdát, majd ballal lőtt a tizenhatoson belülről, de erős lövése elakadt Kalmárban, a harmadik tiszta ziccer marad ki SZEOL-részről.
68'
Itt az első csere a meccsen, Miholicsot Ablonczy váltja a vendégeknél.
66'
Nagyon fontos blokkot mutat be Puskás, a lecsorgó labdát kapura lőhette Miholics 16 méterről, azonban Puskásban elakad a lövés, így könnyedén felszedte Leindler.
64'
A szöglet után Bjedov és Kalmár ütközött, a kissé paprikás másodpercek után folytatódhatott a játék, Kalmárnak és Bjedovnak akadt nézeteltérése az esetet követően.
63'
Bata! Megint kihagy egy ziccert, Ngalle találja meg remek labdával, jól is veszi át a tizenhatoson belül keresztbe futva, de ballal nem tudja elrúgni Kalmár mellett, marad az 1-0.
57'
Ondrejó ugratta ki Batát, azonban csak picit lett hosszú indítása, Kalmár ki tudta fedezni a labdát, igaz, ütköztek Batával, de kirúgással folytatódhat a játék.
55'
Bjedov csúszik oda keményen Rebecsáknak, a labdát nem találja el, besárgul Bjedov is.
49'
Bata iramodott meg a bal oldalon, majd lapos centerezését Faragó vette át középen, lövését azonban blokkolták. A labdát összeszedte Ngalle, tekerése a kapu mellett kötött ki.
46'
Folytatódik a találkozó, csere nem volt egyik oldalon sem a szünetben.
SZÜNET
45'
Kereken 45 percnél lefújja Berényi az első félidőt, amely egygólos SZEOL-vezetéssel zárul. A vendégeknek egy jó öt perces periódusa volt, de kapura veszélyesebben a SZEOL játszott az első 45 perc alatt.
43'
Grünvald okosan hazafejeli a hosszú indítást, a hajrát kicsit megpróbálja megnyomni a vendég csapat, feltolják védekezésüket.
38'
Dabasi próbálta "megetetni" a játékvezetőt, nagyon fájlalta az arcát Puskással szembeni találkozása után, de inkább derültséget okozott ezzel a nézőtéren, majd gyorsan meg is gyógyult.
36'
Dabasi addig szövegelt, amíg megunta a játékvezető, és kiosztja az első sárgát a vendégeknek.
34'
A vendégek edzője, Króner Péter Véber György elhíresült "stílusában" kérte számon játékosát, amiért nem támadta meg Grünvaldot, így Leindler könnyedén ki tudta passzolni a kirúgást.
31'
Dabasi íveli egyből kapura a szögletet, Leindler üti fölé, a túloldalról is rúghat egy kornert a Dunaharaszti. A beívelést Puskás rúgja ki a gólvonalról, majd a vendégek azt reklamálják, hogy kézhez ért a labda, de nincs büntető. Könnyen egyenlíthetett volna most a Dunaharaszti, beszorította a SZEOL-t az utóbbi percekben.
29'
Ezt megúszta a SZEOL, Kormányos igyekezett menteni a saját tizenhatosán belül, azonban próbálkozása úgy sikerült, hogy a felső lécről vágódott vissza a labda, szerencséje volt most Tóth Ákos együttesének.
28'
Ngalle kapja a meccs első lapját egy, a térfél közepén elkövetett szabálytalanságért. A beívelt labdát Bjedov fejeli ki.
25'
Dabasi végzett el szabadrúgást jó 30 méterre a kaputól, ívelése csapódott, de elkerülte Leindler kapuját.
22'
Főleg mezőnyjáték jellemzi az utóbbi perceket, rengeteg íveléssel próbálkoznak a csapatok.
17'
Kormányos és Márton ütközött, majd a SZEOL játékosa véletlenül rálépett a vendég futballistára, Kormányos is jelzi, ez nem szándékos mozdulat volt, hiába reklamálnak a vendégek.
16'
Beretka találja meg kiváló labdával Batát, aki átvétel után tizenkét méterről lő, de nem találta el jól a labdát, így könnyedén védett Kalmár.
12'
GÓÓÓL! Vezet a SZEOL! Puskás játszotta meg a jobb oldalon Faragót, aki az érkező Ondrejónak tette, Ondrejó középre ívelt, Kalmár pedig nem tudta megfogni a labdát, a lecsorgó labdára pedig lesipuskás módon érkezett Faragó, aki spiccel a hálóba pöckölte a labdát, a védők már nem tudtak felszabadítani, 1-0!
9'
Ngalle fordítja át a játékot balra, majd Faragó középre húz, de lapos lövése elkerüli a kaput. Támadásban aktívabb a SZEOL az utóbbi percekben.
7'
Mit hagyott ki Bata! Remekül vált el védőjétől, Puskás pontos passzával csak a kapussal állt szemben, azonban lapos lövését védeni tudta Kalmár, óriási ziccer maradt ki.
4'
A bal oldali beadás elsuhan középen a lábak mellett, majd a hosszún érkező Dabasi előtt felpattant a labda, így méterekkel a kapu fölé lő 8 méterrel.
3'
Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a vendégek első támadását Puskás akasztotta meg, majd a jobb oldalon vezetett akció végén szabadrúgáshoz jutott a SZEOL, amit szögletre csúsztattak a vendégek. Puskás szögletét fejelik ki középen.
1'
A SZEOL kezdte a mérkőzést.
12:58 - A SZEOL a hagyományos kék-fekete színekben lép ma pályára, míg a vendég Dunaharaszti tiszta fehérben játszik ma. 12:53 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból, napsütéses, kellemes idő fogadta a csapatokat, akik a bemelegítés utolsó gyakorlatait végzik. A SZEOL idei utolsó hazai bajnokiját játssza a Dunaharaszti ellen, győzelemmel lehetne igazán szép ez a búcsú. A mérkőzés Berényi Tamás sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.