Sport

Labdarúgás: nem tudott visszavágni a Szeged-Grosics a kupafiaskóért

Labdarúgás: nem tudott visszavágni a Szeged-Grosics a kupafiaskóért

2014. november 22., szombat
Labdarúgás: nem tudott visszavágni a Szeged-Grosics a kupafiaskóért
szolnok_szeged_2011_74_gs

Másodjára is vereséget szenvedett hazai pályán a Szigetszentmiklóstól a Szeged 2011-Grosics Akadémia, Nyilas Elek együttese a kupa után a bajnokságban is egygólos vereséget szenvedett a Pest megyeiektől.

A kupabúcsú miatt igyekezett visszavágni a Szigetszentmiklósnak a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II utolsó őszi fordulójában. Eseménytelenül telt el az első negyed óra, majd

Oláh Lóránt

előtt adódott az első ziccer, azonban hét méterről

Sántába

lőtte a labdát,aki szögletre ütötte a játékszert. Mintegy tíz perccel később ismét Oláh Lóránt előtt adódott ziccer, de ezúttal hosszan tolta meg a labdát, így már nem maradt annyi területe, hogy eltolja a vendégek kapusa mellett. A kevés lehetőséget hozó első félidő végén kissé beszorult a Szigetszentmiklós, de nem tudott gólt szerezni egyik szöglete után sem a Szeged-Grosics. A második félidő elején Oláh Lóránt a harmadik ziccerét is kihagyta, szinte megismétlődött az első félidei jelenet, ismét közelről lőhetett Oláh, Sánta pedig ezt is szögletre tolta. Mindez felértékelődött három perccel később, hiszen

Kollega

cselei és beadása után

Bonifert

a léc alá lőtte a labdát, ezzel pedig megszerezte a vezetést a Szigetszentmiklós. A folytatásban fölényben futballozott a Szeged-Grosics, ami a 74. percben érett góllá:

Kéri

jobb oldali beadását

Germán

csúsztatta meg, az érkező csereként beállt Manga pedig a kapuba sodorta azt, csakhogy les miatt érvénytelenítette a játékvezető a találatot, megkérdőjelezhető ítéletet hozva ezzel. A hajrában támadott

Nyilas Elek

együttese, de nem tudott egyenlíteni, a vendégek hősiesen védekeztek, és a kupamérkőzéshez hasonlóan a bajnoki után is győzelemmel térhetnek haza. Így tehát vereséggel búcsúzott a Szeged 2011-Grosics Akadémia az őszi szezontól és ettől az esztendőtől, azonban az idei szereplésére elégedettségre adhat okot, hiszen újoncként a hatodik helyről várhatja majd a tavaszi folytatást, a szigetszentmiklósi mérkőzés pedig valószínűleg különleges lesz majd a tavasszal.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2014. november 22., 13.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Szigetszentmiklósi TK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Nazsa Tamás •* Asszisztens: Szvetnyik Bence, Kulcsár Judit.
0
-
1

Labdarúgó NB II, 15. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia-Szigetszentmiklósi TK 0 - 1 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Nazsa Tamás (Szvetnyik Bence, Kulcsár Judit)

Szeged-Grosics:

Belecan - Szabó P. (Germán 58'), Markovic, Tóth B., Mészáros, Máté, Zelenyánszki, Kéri, Hegedűs (Pászka - a szünetben), Fitos (Manga 67'), Oláh L.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Szigetszentmiklós:

Sánta – Puskás, Kornis, Tóth F., Pollák (Benkő-Bíró - a szünetben), Barna, Kvekveskiri, Bonifert (Hevesi-Tóth 67'), Szepessy, Kollega (Szini 80'), Fekete.

Vezetőedző:

Székely Tibor.

Gól:

Bonifert (56')

Sárga lap:

Szabó P. (31'), Máté (62'), Zelenyánszki (71'), Germán (90+2') ill. Barna (15'), Kvekveskiri (28'), Bonifert (56'), Fekete (62'), Benkő-Bíró (71')

Kiállítva:

Fekete (90') Nyilas Elek:

"Sok minden akadályozott minket a mai napon, a pálya sem volt ideális állapotban. Ellenfelünk védekezésre rendezkedett be, agresszív, helyenként durva játékkal álltak elő, de erre számítottunk is. Meg voltak a saját lehetőségeink, amikkel eldönthettük volna a meccset, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Vége, a játékvezető lefújja, vereséggel zárja az őszt a Szeged 2011-Grosics Akadémia, ennek ellenére nem lehet panasz a csapat szereplésére. Másodjára is győzni tud a Szigetszentmiklós a Szeged-Grosics ellen, a kupa után a bajnokságban is megveri Nyilas Elek együttesét az SZTK, főleg Oláh Lóránt kihagyott lehetőségei miatt bosszankodhatunk ezért a vereségért.
90+2'
Germán kap sárgát reklamálásért.
90+1'
Három percet tesz rá Nazsa játékvezető.
90'
Megfogyatkozik az utolsó percekre a Szigetszentmiklós, a labdát elrúgó Fekete kapja meg második sárgáját.
89'
A vendégek bekkelését követően Szini egy kontra után emel éppen a kapu fölé, nagy helyzet volt.
84'
Elkeseredetten támad a Szeged-Grosics, azonban a vendégek önfeláldozó és lelkes játéka, védekezése ellen nehezen találja az ellenszert.
80'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a Szigetszentmiklós, a jól futballozó Kollega helyére Szini érkezik.
74'
Egy szabályosnak tűnő gólt vett el a játékvezető a Szeged-Grosicstól, Kéri beadását Germán csúsztatta tovább, a hosszún érkező Manga Zsolt pedig a kapuba lőtt, de a partjelző téves jelzésére les miatt érvénytelenítette a gólt Nazsa Tamás.
71'
Újra villan a sárga, ám ezúttal mindkét oldalon, kisebb dulakodás után Zelenyánszki és Benkő-Bíró részesül ebben a figyelmeztetésben.
67'
Mindkét szakvezető cserél: Nyilas Elek Fitost hozza le, akit Manga vált, míg a Szigetszentmiklósnál a gólszerző Bonifertet a kupameccset eldöntő Hevesi-Tóthra cseréli Székely Tibor.
62'
Nem a legszebb a mérkőzés, amelyen tovább folytatódik a "sárgaláz": előbb Máté Péter, majd Fekete is sárgát kap.
58'
A bekapott gólt követően változtat Nyilas Elek, támadóbbá téve ezzel csapatát, érkezik a házi gólkirály Germán Tamás, aki Szabó Pétert váltja.
56'
Túlzott gólörömért sárgát kap a gólszerző Bonifert.
56'
Gól... a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a közhely ismét teret nyert. Kollega kígyózott át a védelmen, majd centerezését követően Bonifert ballal lőtt kapura, a labda pedig a felső kapufát érintve került a gólvonal mögé, 0-1.
53'
Egy kipattanó labdát kapásból küld kapura Zelenyánszki, lövése éppen hogy elkerülte Sánta kapuját.
50'
Oláh Lóránt immáron harmadik nagy ziccerét puskázza el, Markovic labdájával ugrott ki Oláh Lóránt, ismételten Sántára vezethette a labdát, hat méterről kapura lőtt, Sánta pedig azt is szögletre tolta.
46'
A szünetben mindkét edző változtatott együttesén: Hegedűs helyett Pászka, míg Pollák helyett Benkő-Bíró jött ki a második félidőre.
46'
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45'
Nazsa lefújja az első félidőt, amely alatt a Szeged-Grosics kisebb fölénybe került a végére, de nem hozott gólt az első 45 perc.
42'
Húsz méterről lőhet szabadrúgást a Szeged, Oláh Lóránt lövése után azonban a kapu fölött hagyja el a játékteret a labda.
39'
Nő a nyomás a Szigetszentmiklóson, több szögletet is elvégezhet a Szeged-Grosics: Szabó Péter ígéretes beadását az utolsó pillanatban mentik szögletre a vendégek, majd egy kezezés-gyanús szituáció után is kornerrel jöhet Nyilas Elek együttese. Majd Kéri kanyarítja középre a labdát, önfeláldozó mentést mutat be Tóth Ferenc a berobbanó Oláh Lóránt elöl.
31'
Itt az első szegedi sárga, Szabó Péter kapja, miután Kollegát buktatja.
30'
Kollega szabadrúgását Belecan védi magabiztosan.
29'
Oláh Lóránt lépett ki a leshatárról, ezúttal Zelenyánszki találta meg a csatárt egy remek labdával, azonban hosszan szöktette magát Oláh Lóránt, így Sánta felszedte a labdát.
28'
Kvekveskiri sárgája töri meg a kisebb csendet a meccsen, a légiós Máté Pétert rúgta fel a félpályánál.
20'
Tóth Balázs hazatett labdáját az utolsó pillanatban rúgta csak el Belecan a rátámadó csatárok elöl, hidegvérű volt a szegedi kapus.
17'
Itt az első nagy helyzet, Máté Péter labdájával Oláh Lóránt lépett ki, hét méterről leadott lövését Sánta a rövid sarok elöl szögletre ütötte. A szöglet után tisztáznak a vendég védők.
15'
A vendégek csapatkapitánya, Barna kapja a meccs első sárgáját Fitos visszahúzásáért.
11'
Kvekveskiri szabadrúgást végezhetett el középről,felívelt labdáját Kollega Szabó Pétert megelőzve emelte kapura, de Belecan magabiztosan ölelte magához a labdát.
6'
Egyelőre nem forognak veszélyben a kapuk, a hideg sem hat ösztönzőleg a csapatokra. Egy jobb oldali beadás Mészáros Márkot találta fejbe, azonban az orvosi segítség után visszatért a pályára.
1'
A Szeged kezdte a mérkőzést.

12:58

- Érkeznek a csapatok a pályára, a Szeged-Grosics tiszta fehérben, míg a Szigetszentmiklós zöld-fekete szerelésben lép ma pályára. Csípős hideg fogadta a csapatokat.

12:42

- Köszöntjük olvasóinkat, a csapatok már melegítenek a hamarosan kezdődő idei utolsó bajnokira. A sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Germán Tamás végül nem került be a kezdő tizenegybe, csereként számíthat rá Nyilas Elek a mai mérkőzésen.

A mérkőzés Nazsa Tamás sípjelére 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.