Sport

Labdarúgás: megtörte a Szeged-Grosics sikersorozatát a Békéscsaba

Labdarúgás: megtörte a Szeged-Grosics sikersorozatát a Békéscsaba

2014. november 8., szombat
Labdarúgás: megtörte a Szeged-Grosics sikersorozatát a Békéscsaba
szeged2011_cegled_gs019

A helyzeteit kiváló arányban kihasználó Békéscsaba esélyt sem hagyott a meccs mellett Germán Tamást is elvesztő Szeged 2011-Grosics Akadémiának. Nyilas Elek tanítványai a 0-3-as végeredménnyel leszakadtak a tabellán a riválisról.

Bár a mérkőzés kezdeti szakaszában a szegediek mutatkoztak aktívabbnak, az ígéretes induló összecsapás hamar rémálommá változott. Még negyedóra sem telt el, amikor

Balázs Richárd

mattolta

Zeljko Belecant

(0-1), majd kevéssel később

Germán Tamás

ütközött balszerencsésen a félpályánál egy békéscsabaival. Miközben a támadót még az oldalvonalon túl ápolták, a vendégek újabb találatot vittek be

Király Patrik

mesterien eltalált lövésével. (0-2) Germánt le kellett végül cserélni,

Oláh Gergő

váltotta a 23. minutumban. Magabiztos előnye birtokában

Zoran Spisljak

legénysége visszahúzódott saját térfelére, átadva a területet a Szegednek, egyszersmind növelve a kontrák vezetésének lehetőségét. Oláh Lóránték mindent megtettek az egyenlítésért, de hiába helyezték nyomás alá ellenfelüket, a csabai védelem sziklaszilárdan állta a rohamokat. Az idő előrehaladtával egyre nehezebb helyzetbe kerültek a hazaiak, ami a 75. percben végleg átcsapott lehetetlenbe: a csereként beállt

Birtalan Botond

juttatta a hálóba labdát Belecan mellett. (0-3) A hajrá így már formalitássá vált, amelynek során a szépítést sem tudták kiharcolni

Nyilas Elek

tanítványai, három meccs után elveszítve győzelmi szériájukat. Vereségével a Szeged 2011-Grosics Akadémia alaposan leszakadt az élboly csapataitól, miután a Békéscsaba mellett a Vasas, a Szolnok és a Mezőkövesd is sikerrel abszolvált soros mérkőzését. Amennyiben a Gyirmót is győzni tud Sopronban a 16 órától kezdődő találkozón, a szegediek hét pontra kerülnek a közvetlenül előttük álló riválistól, és néggyel állnak majd a mögöttük érkező előtt. Máté Péterék a következő fordulóban Szolnokra látogatnak.

Gyula, Grosics Akadémia, 600 néző
2014. november 8., 13.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Békéscsabai 1912 Előre SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Takács János •* Asszisztens: Demeter János, Szilágyi Norbert
0
-
3

Labdarúgó NB II, 13. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Békéscsabai 1912 Előre SE 0-3 (0-2)

Gyula, Grosics Akadémia, 600 néző. Vezette: Takács János (Demeter János, Szilágyi Norbert).

Szeged:

Belecan - Farkas, Markovic, Tóth, Mészáros, Fitos (Kéri 69'), Máté, Zabari (Pászka 58'), Zelenyánszki, Oláh L., Germán (Oláh G. 23').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Békéscsaba:

Póser - Balogh M., Koszó, Balog Zs., Juhász, Balázs (Birtalan 62'), Bagi, Berki, Király, Kertész (Tölgyesi 90+2'), Szilágyi (Zsilinszki 87').

Vezetőedző:

Zoran Spisljak.

Gólszerzők:

Balázs (14'), Király (21'), Birtalan (75').

Sárga lap:

Zelenyánszki (28'), Oláh L. (41'), Belecan (88'), ill. Kertész (73'). Nyilas Elek:

"A Békéscsaba belőtte azokat a lehetőségeket, amelyeket mi teremtettünk neki. Két hiba után kerültünk kétgólos hátrányba, ami egyértelműen meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. Hozzáteszem, az említett periódusban Germán Tamás is megsérült, úgy kaptuk a második találatot, hogy őt még az oldalvonalon túl ápolták, tehát emberhátrányban voltunk. Ez így összességében egy elég komoly mélyütés volt, amiből nehezen ocsúdtunk. Szünet után uraltuk a játékot, de ez a fölényünk meddőnek bizonyult, hiszen helyzeteket nem tudtunk kialakítani. A csapat bebizonyította már, hogy vészhelyzetekben úrrá tud lenni a problémákon és meg tudja emberelni magát. Ez most nem így történt, keserű pirula ez a meccs, amit le kell nyelnünk. Magunknak okoztuk a vereséget, de fel kell, hogy álljunk ebből. Van hátra még két nagyon komoly bajnoki találkozónk, ezeken meg kell mutatnunk újra, ami jellemző volt eddig ránk a szezonban, azaz a megalkuvást nem ismerő, alázatos csapatjátékunkat."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Máté jobb oldali szabadrúgását követően Tóth Balázs kapu mellé szálló fejese az utolsó említésre méltó jelenet a mérkőzésen. A becsületesen küzdő Szeged-Grosics három megnyert meccs után szenvedett vereséget a helyzeteivel kiválóan gazdálkodó Békéscsabával szemben. A különbség így hét pontra hízott a két fél között a táblázaton.
90+2'
Tölgyesi is bekoszolhatja még kicsit a cipőjét, Kertészt váltotta a hátralévő másodpercekre.
88'
A tizenhatoson éppen kívül fogott meg egy labdát Belecan. Sárgát kapott érte, ugyanakkor a szabadrúgást túlkombinálták a vendégek.
87'
Időhúzó jelleggel cserélnek még a vendégek: Zsilinszki állt be Szilágyi helyett.
84'
Ha reggelig játszanák a meccset, akkor sem találnának be - lehetne elsütni a Szeged kapcsán a régi mondást. Máté Péterék elkeseredetten küzdenek a szépítő gólért, de a csabai védősor a tizenhatos előterében rendre megállítja őket. Nincs ma a szerencse sem a fehér mezesek pártján.
75'
Gól... Eldőlt? Bagi keresztbe lőtt labdáját Birtalan vette át a 16-os vonalánál, majd egy lövőcsel után betört a büntetőterületre és 6-7 méterről a kapufa mellé helyezte a játékszert. 0-3.
73'
Megszületett az első békéscsabai sárga lap is, Kertész kapta műesésért.
71'
Formás akció bontakozott ki Kéri és Markovic jóvoltából, előbbi végül Oláh Lórántot játszotta meg, de a csatár lövése nem talált kaput.
71'
Tördeli, lassítja a játékot a Békéscsaba, a lilák szándéka most már egyértelműen csak az, hogy kihúzzák a maradék időt kapott gól nélkül. A becsülettel hajtó szegedieknek rendkívül nehéz dolga lesz a folytatásban - ahogyan eddig sem volt könnyű a mai meccsen.
69'
Nem nagyon van már mire várni, a hazaiak trénere utolsó cserelehetőségét is kihasználja: Kéri Tamás állt be Fitos helyett az utolsó 20 percre.
65'
Ha egy üzlet beindul... Oláh Gergő is megkínálta Pósert, de a kapusnak ez sem okozott komolyabb gondot.
64'
A csúszós fű ezúttal a hazaiak segítségére volt, a felgyorsuló labda a bekkek lábai között eljutott Fitoshoz, de ő 16-ról félfordulatból a kapu mellé tüzelt.
62'
Zoran Spisljak is eljutott a szándékig, hogy változtasson. A gólszerző Balázs helyett Birtalan Botondot vetette be. A támadó középpályás idén nyáron érkezett a Békéscsabához, eddig a bajnokságban négy meccsen összesen 89 percet töltött a pályán.
58'
A folyamatos ostromhoz kell a friss erő - gondolhatta Nyilas Elek, amikor cserére szánta el magát. Zabari helyén Pászka folytatja a hátralévő időben.
55'
Fokozódik a nyomás a békéscsabai védelmen, de az egyelőre jól állja a sarat, Oláh Lóránték képtelenek túljutni a Koszó vezette falon.
50'
Egy pillanatra megijedt a hazai publikum, miután Kertész lépett ki kis híján egy indítással. Belecan ugyanakkor kiválóan élet együtt a játékkal, így meg tudta előzni a támadót.
49'
Egy körülbelül 30-40 fős békéscsabai csoport nem jutott be a mérkőzésre, így a kerítéseken kívülről hallatják hangjukat. A nagyobb baj, hogy petárdákat is dobálnak.
48'
Ahogy az várható volt, teljes mértékig magához ragadja a kezdeményezést Nyilas Elek legénysége. Szegedi mezőnyfölénnyel indul a második felvonás.
46'
Folytatódik az összecsapás, csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

SZÜNET

45+1'
Eddig tartott a félidő és nem tovább, Takács János lefújta. Eddig rendkívül balszerencsés a Szeged-Grosics, amely nem elég, hogy kétgólos hátrányba került a helyzeteivel jól sáfárkodó Békéscsabával szemben, még egyik legjobbját, Germán Tamást is elvesztette sérülés miatt.
43'
Zabari a tőle megszokott lelkes játékkal teljesíti feladatait. Az imént például a vendégek tizenhatosánál szerzett labdát, amivel Oláh Lórántot játszotta meg, de a rutinos támadó félfordulatos kapáslövése éppen Póser kapust találta meg.
41'
Újabb sárga, Oláh Lóránt kapta egy túlságosan határozott belépő okán.
36'
Mi maradt ki?! Mészáros készülődött szöglethez a jobb oldalon, beadásánál pedig nagyon egyedül hagyták a csabai védők Markovicot. A légiós fejese ugyanakkor centikkel, de elkerülte a jobb alsót.
33'
Kétgólos előnye birtokában visszahúzódik saját térfelére a Békéscsaba, átadva a területet a vendéglátóknak. Az eső okán csúszóssá vált gyepszőnyeg ugyanakkor egyáltalán nem kedvez a támadásra kényszerített Szegednek.
28'
Zelenyánszki páros lábbal csúszott rá Király lábára, meg is kapta érte a meccs első sárga lapját.
24'
Oláh Lóránt villan rögtön új szerepkörében, Máté Péter balról beadott szabadrúgását bólintotta nem sokkal a keresztléc fölé.
23'
Germán Tamás nem tudja folytatni a játékot, le kell cserélni. Nyilas Elek Oláh Gergőt vetette be, ami egyúttal arra utal, Oláh Lóránt lép feljebb egy fél posztot, és Máté lesz az árnyékék.
21'
Gól... Csőstül jönnek a gondok. Balogh Milán játszotta meg a tizenhatos bal sarkánál Királyt, aki aztán mesterien tekert onnan a kapuba. 0-2.
16'
Germánt ápolni kell, miután szerencsétlenül ütközött a félpályánál egy békéscsabaival. Remélhetőleg nem nagy a baj, bár a játékos mozgása nem erre enged következtetni.
14'
Gól... Vezetnek a vendégek. Bagi agilisan, erőszakosan küzdötte át magát Tóth Balázson a jobb szélen, majd a centerezéssel Balázst találta meg, akinek már csak a kapu közepébe kellett lőnie 5 méterről. 0-1.
9'
A hazaiaké az első komolyabb lehetőség: Zelenyánszki lőtt be szögletet balról, és bár a védők kifejelték, a rövid felszabadítást Zabari bombázta vissza egyből. Nagyjából fél métert tévesztett a kapufához képest.
6'
Rangadóhoz méltó iramban kezdődik a mérkőzés, a nagy sietség azonban egyelőre tapogatózó mezőnyjátékban fullad ki. Mindenesetre Nyilas Elek tanítványai láthatóan nagyon aktívan lépnek fel a riválissal szemben.
1'
A lila mezes vendégek indították útjára a labdát, a hazaiak tiszta fehérben játszanak ma. A mérkőzéssel egyszerre az eső is nekikezdett.

13.25:

A forduló pénteki mérkőzésén a Vasas Mohamed Remili és Ferenczi István vezetésével 6-2-re gázolta el idegenben a Csákvárt. Az angyalföldiek ezzel átvették a tabella első helyét a 16 órától Sopronban pályára lépő Gyirmóttól.

13.20:

A vendégek támadója, Kertész Tamás komoly versenyt folytat a kanadai táblázaton Germán Tamással. Előbbi játékosnak 5 gólja mellé 3 asszisztot jegyeztek fel eddig a statisztikusok, míg a szegediek kiválósága 6 találata révén 6 ponttal követi a riválist. Remélhetőleg kettejük különcsatája megfordul a mai napon.

13.15:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a találkozó, lassacskán megtelik a Grosics Akadémia centerpályájának lelátója is. Ami az összeállításokat illeti, komolyabb meglepetés egyik oldalon sincs, mindkét mester igen erős kezdőt tud kiállítani a derbire. A hazaiaknál csereként a kapus Rozs Egon mellett Hegedűs Edvin, Kéri Tamás, Kovács Balázs, Pászka Lóránd, Oláh Gergő és Szabó Péter jöhet számításba szükség esetén.

A mérkőzés Takács János sípjelére 13.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.