Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: megtörte a Szeged-Grosics sikersorozatát a Békéscsaba

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged2011_cegled_gs019

A helyzeteit kiváló arányban kihasználó Békéscsaba esélyt sem hagyott a meccs mellett Germán Tamást is elvesztő Szeged 2011-Grosics Akadémiának. Nyilas Elek tanítványai a 0-3-as végeredménnyel leszakadtak a tabellán a riválisról.

Bár a mérkőzés kezdeti szakaszában a szegediek mutatkoztak aktívabbnak, az ígéretes induló összecsapás hamar rémálommá változott. Még negyedóra sem telt el, amikor Balázs Richárd mattolta Zeljko Belecant (0-1), majd kevéssel később Germán Tamás ütközött balszerencsésen a félpályánál egy békéscsabaival. Miközben a támadót még az oldalvonalon túl ápolták, a vendégek újabb találatot vittek be Király Patrik mesterien eltalált lövésével. (0-2) Germánt le kellett végül cserélni, Oláh Gergő váltotta a 23. minutumban. Magabiztos előnye birtokában Zoran Spisljak legénysége visszahúzódott saját térfelére, átadva a területet a Szegednek, egyszersmind növelve a kontrák vezetésének lehetőségét. Oláh Lóránték mindent megtettek az egyenlítésért, de hiába helyezték nyomás alá ellenfelüket, a csabai védelem sziklaszilárdan állta a rohamokat. Az idő előrehaladtával egyre nehezebb helyzetbe kerültek a hazaiak, ami a 75. percben végleg átcsapott lehetetlenbe: a csereként beállt Birtalan Botond juttatta a hálóba labdát Belecan mellett. (0-3) A hajrá így már formalitássá vált, amelynek során a szépítést sem tudták kiharcolni Nyilas Elek tanítványai, három meccs után elveszítve győzelmi szériájukat.

Vereségével a Szeged 2011-Grosics Akadémia alaposan leszakadt az élboly csapataitól, miután a Békéscsaba mellett a Vasas, a Szolnok és a Mezőkövesd is sikerrel abszolvált soros mérkőzését. Amennyiben a Gyirmót is győzni tud Sopronban a 16 órától kezdődő találkozón, a szegediek hét pontra kerülnek a közvetlenül előttük álló riválistól, és néggyel állnak majd a mögöttük érkező előtt. Máté Péterék a következő fordulóban Szolnokra látogatnak.

Gyula, Grosics Akadémia, 600 néző
2014. november 8., 13.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Békéscsabai 1912 Előre SE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Takács János •* Asszisztens: Demeter János, Szilágyi Norbert
0
3

Labdarúgó NB II, 13. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Békéscsabai 1912 Előre SE 0-3 (0-2)
Gyula, Grosics Akadémia, 600 néző. Vezette: Takács János (Demeter János, Szilágyi Norbert).
Szeged: Belecan – Farkas, Markovic, Tóth, Mészáros, Fitos (Kéri 69′), Máté, Zabari (Pászka 58′), Zelenyánszki, Oláh L., Germán (Oláh G. 23′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Békéscsaba: Póser – Balogh M., Koszó, Balog Zs., Juhász, Balázs (Birtalan 62′), Bagi, Berki, Király, Kertész (Tölgyesi 90+2′), Szilágyi (Zsilinszki 87′). Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Gólszerzők: Balázs (14′), Király (21′), Birtalan (75′).
Sárga lap: Zelenyánszki (28′), Oláh L. (41′), Belecan (88′), ill. Kertész (73′).

Nyilas Elek: “A Békéscsaba belőtte azokat a lehetőségeket, amelyeket mi teremtettünk neki. Két hiba után kerültünk kétgólos hátrányba, ami egyértelműen meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. Hozzáteszem, az említett periódusban Germán Tamás is megsérült, úgy kaptuk a második találatot, hogy őt még az oldalvonalon túl ápolták, tehát emberhátrányban voltunk. Ez így összességében egy elég komoly mélyütés volt, amiből nehezen ocsúdtunk. Szünet után uraltuk a játékot, de ez a fölényünk meddőnek bizonyult, hiszen helyzeteket nem tudtunk kialakítani. A csapat bebizonyította már, hogy vészhelyzetekben úrrá tud lenni a problémákon és meg tudja emberelni magát. Ez most nem így történt, keserű pirula ez a meccs, amit le kell nyelnünk. Magunknak okoztuk a vereséget, de fel kell, hogy álljunk ebből. Van hátra még két nagyon komoly bajnoki találkozónk, ezeken meg kell mutatnunk újra, ami jellemző volt eddig ránk a szezonban, azaz a megalkuvást nem ismerő, alázatos csapatjátékunkat.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Máté jobb oldali szabadrúgását követően Tóth Balázs kapu mellé szálló fejese az utolsó említésre méltó jelenet a mérkőzésen. A becsületesen küzdő Szeged-Grosics három megnyert meccs után szenvedett vereséget a helyzeteivel kiválóan gazdálkodó Békéscsabával szemben. A különbség így hét pontra hízott a két fél között a táblázaton.
90+2′
Tölgyesi is bekoszolhatja még kicsit a cipőjét, Kertészt váltotta a hátralévő másodpercekre.
88′
A tizenhatoson éppen kívül fogott meg egy labdát Belecan. Sárgát kapott érte, ugyanakkor a szabadrúgást túlkombinálták a vendégek.
87′
Időhúzó jelleggel cserélnek még a vendégek: Zsilinszki állt be Szilágyi helyett.
84′
Ha reggelig játszanák a meccset, akkor sem találnának be – lehetne elsütni a Szeged kapcsán a régi mondást. Máté Péterék elkeseredetten küzdenek a szépítő gólért, de a csabai védősor a tizenhatos előterében rendre megállítja őket. Nincs ma a szerencse sem a fehér mezesek pártján.
75′
Gól… Eldőlt? Bagi keresztbe lőtt labdáját Birtalan vette át a 16-os vonalánál, majd egy lövőcsel után betört a büntetőterületre és 6-7 méterről a kapufa mellé helyezte a játékszert. 0-3.
73′
Megszületett az első békéscsabai sárga lap is, Kertész kapta műesésért.
71′
Formás akció bontakozott ki Kéri és Markovic jóvoltából, előbbi végül Oláh Lórántot játszotta meg, de a csatár lövése nem talált kaput.
71′
Tördeli, lassítja a játékot a Békéscsaba, a lilák szándéka most már egyértelműen csak az, hogy kihúzzák a maradék időt kapott gól nélkül. A becsülettel hajtó szegedieknek rendkívül nehéz dolga lesz a folytatásban – ahogyan eddig sem volt könnyű a mai meccsen.
69′
Nem nagyon van már mire várni, a hazaiak trénere utolsó cserelehetőségét is kihasználja: Kéri Tamás állt be Fitos helyett az utolsó 20 percre.
65′
Ha egy üzlet beindul… Oláh Gergő is megkínálta Pósert, de a kapusnak ez sem okozott komolyabb gondot.
64′
A csúszós fű ezúttal a hazaiak segítségére volt, a felgyorsuló labda a bekkek lábai között eljutott Fitoshoz, de ő 16-ról félfordulatból a kapu mellé tüzelt.
62′
Zoran Spisljak is eljutott a szándékig, hogy változtasson. A gólszerző Balázs helyett Birtalan Botondot vetette be. A támadó középpályás idén nyáron érkezett a Békéscsabához, eddig a bajnokságban négy meccsen összesen 89 percet töltött a pályán.
58′
A folyamatos ostromhoz kell a friss erő – gondolhatta Nyilas Elek, amikor cserére szánta el magát. Zabari helyén Pászka folytatja a hátralévő időben.
55′
Fokozódik a nyomás a békéscsabai védelmen, de az egyelőre jól állja a sarat, Oláh Lóránték képtelenek túljutni a Koszó vezette falon.
50′
Egy pillanatra megijedt a hazai publikum, miután Kertész lépett ki kis híján egy indítással. Belecan ugyanakkor kiválóan élet együtt a játékkal, így meg tudta előzni a támadót.
49′
Egy körülbelül 30-40 fős békéscsabai csoport nem jutott be a mérkőzésre, így a kerítéseken kívülről hallatják hangjukat. A nagyobb baj, hogy petárdákat is dobálnak.
48′
Ahogy az várható volt, teljes mértékig magához ragadja a kezdeményezést Nyilas Elek legénysége. Szegedi mezőnyfölénnyel indul a második felvonás.
46′
Folytatódik az összecsapás, csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

SZÜNET

45+1′
Eddig tartott a félidő és nem tovább, Takács János lefújta. Eddig rendkívül balszerencsés a Szeged-Grosics, amely nem elég, hogy kétgólos hátrányba került a helyzeteivel jól sáfárkodó Békéscsabával szemben, még egyik legjobbját, Germán Tamást is elvesztette sérülés miatt.
43′
Zabari a tőle megszokott lelkes játékkal teljesíti feladatait. Az imént például a vendégek tizenhatosánál szerzett labdát, amivel Oláh Lórántot játszotta meg, de a rutinos támadó félfordulatos kapáslövése éppen Póser kapust találta meg.
41′
Újabb sárga, Oláh Lóránt kapta egy túlságosan határozott belépő okán.
36′
Mi maradt ki?! Mészáros készülődött szöglethez a jobb oldalon, beadásánál pedig nagyon egyedül hagyták a csabai védők Markovicot. A légiós fejese ugyanakkor centikkel, de elkerülte a jobb alsót.
33′
Kétgólos előnye birtokában visszahúzódik saját térfelére a Békéscsaba, átadva a területet a vendéglátóknak. Az eső okán csúszóssá vált gyepszőnyeg ugyanakkor egyáltalán nem kedvez a támadásra kényszerített Szegednek.
28′
Zelenyánszki páros lábbal csúszott rá Király lábára, meg is kapta érte a meccs első sárga lapját.
24′
Oláh Lóránt villan rögtön új szerepkörében, Máté Péter balról beadott szabadrúgását bólintotta nem sokkal a keresztléc fölé.
23′
Germán Tamás nem tudja folytatni a játékot, le kell cserélni. Nyilas Elek Oláh Gergőt vetette be, ami egyúttal arra utal, Oláh Lóránt lép feljebb egy fél posztot, és Máté lesz az árnyékék.
21′
Gól… Csőstül jönnek a gondok. Balogh Milán játszotta meg a tizenhatos bal sarkánál Királyt, aki aztán mesterien tekert onnan a kapuba. 0-2.
16′
Germánt ápolni kell, miután szerencsétlenül ütközött a félpályánál egy békéscsabaival. Remélhetőleg nem nagy a baj, bár a játékos mozgása nem erre enged következtetni.
14′
Gól… Vezetnek a vendégek. Bagi agilisan, erőszakosan küzdötte át magát Tóth Balázson a jobb szélen, majd a centerezéssel Balázst találta meg, akinek már csak a kapu közepébe kellett lőnie 5 méterről. 0-1.
9′
A hazaiaké az első komolyabb lehetőség: Zelenyánszki lőtt be szögletet balról, és bár a védők kifejelték, a rövid felszabadítást Zabari bombázta vissza egyből. Nagyjából fél métert tévesztett a kapufához képest.
6′
Rangadóhoz méltó iramban kezdődik a mérkőzés, a nagy sietség azonban egyelőre tapogatózó mezőnyjátékban fullad ki. Mindenesetre Nyilas Elek tanítványai láthatóan nagyon aktívan lépnek fel a riválissal szemben.
1′
A lila mezes vendégek indították útjára a labdát, a hazaiak tiszta fehérben játszanak ma. A mérkőzéssel egyszerre az eső is nekikezdett.

13.25: A forduló pénteki mérkőzésén a Vasas Mohamed Remili és Ferenczi István vezetésével 6-2-re gázolta el idegenben a Csákvárt. Az angyalföldiek ezzel átvették a tabella első helyét a 16 órától Sopronban pályára lépő Gyirmóttól.

13.20: A vendégek támadója, Kertész Tamás komoly versenyt folytat a kanadai táblázaton Germán Tamással. Előbbi játékosnak 5 gólja mellé 3 asszisztot jegyeztek fel eddig a statisztikusok, míg a szegediek kiválósága 6 találata révén 6 ponttal követi a riválist. Remélhetőleg kettejük különcsatája megfordul a mai napon.

13.15: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a találkozó, lassacskán megtelik a Grosics Akadémia centerpályájának lelátója is. Ami az összeállításokat illeti, komolyabb meglepetés egyik oldalon sincs, mindkét mester igen erős kezdőt tud kiállítani a derbire. A hazaiaknál csereként a kapus Rozs Egon mellett Hegedűs Edvin, Kéri Tamás, Kovács Balázs, Pászka Lóránd, Oláh Gergő és Szabó Péter jöhet számításba szükség esetén.

A mérkőzés Takács János sípjelére 13.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Parádés eredmény: az NKM Szeged VE az ország legeredményesebb klubja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség számításai alapján 2019-ben a szegedi klub nyerte az összesített bajnoki pontversenyt.

Tovább olvasom

Sport

Zárt kapus meccsen nyert a jégkorongcsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Varga Dávid mesternégyest szerzett a Hevület ellen.

Tovább olvasom

Sport

Újabb nemzetközi sikert arattak a magyar versenyhorgászok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Gyönyörű halak eredményezték az olaszországi aranyérmet.

Tovább olvasom

Aktuál