Sport

Labdarúgás: győzelemmel esett ki a Szeged-Grosics a Ligakupából

Labdarúgás: győzelemmel esett ki a Szeged-Grosics a Ligakupából

2014. november 12., szerda
Labdarúgás: győzelemmel esett ki a Szeged-Grosics a Ligakupából
szeged2011_cegled_gs019

Bár hazai környezetben 3-1-re verte a Kecskeméti TE csapatát, a Debrecen békéscsabai sikerével eldőlt, nem juthat már tovább a labdarúgó Ligakupa B csoportjából a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

A hazai gárda már a 14. minutumban vezetéshez jutott, amikor

Fitos László

lekészítéséből

Hegedűs Edvin

lőtte ki 16 méterről a bal alsót. (1-0) Sőt, kevéssel később

Oláh Gergő

is mattolta

Verebélyi Konrádot

, de

Marko Vukasovic

találata alig több mint fél óra elteltével azt jelentette, a Kecskemét szűk hátránnyal kezdhette a második felvonást. (2-1) Fordulás után nyomtak is a vendégek, mindent megtettek az egyenlítésért, a szegedi védelem azonban állta a sarat. A 62. minutumban egy kontrával döntötte el a meccset

Nyilas Elek

legénysége,

Szabó Péter

asszisztjából Fitos talált a halóba. (3-1) Hiába ugyanakkor a szép diadal, miután a Debrecen kiütéses, hatgólos sikert aratott a

Vozár Dávid

kiállítása okán egy órán át emberhátrányban játszó Békéscsaba otthonában. A Békés megyeiek így is továbbjutottak a csoportból már az utolsó forduló előtt, a hajdúságiakkal karöltve.

Labdarúgó Ligakupa B csoport, 5. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Kecskeméti TE 3-1 (2-1)

Gyula, Grosics Akadémia. Vezette: Nazsa Tamás (Berettyán Péter, Horváth Róbert).

Szeged:

Rozs – Szabó P., Szabó Cs., Farkas, Teimel (Gadó 78'), Kéri (Zabari 89'), Hegedűs, Oláh G., Fitos (Manga 70'), Zelenyánszki, Kovács (Barát 82').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

KTE:

Verebélyi – Botka (Bebeto - a szünetben), Gyagya (Szivacski 55'), Vukasovic, Fótyik, Farkas A., Patvaros, Kitl (Szalai - a szünetben), Laczkó (Balázs 55'), Novák (Dudás 70'), Gréczi.

Vezetőedző:

Bekő Balázs.

Gólszerzők:

Hegedűs (14'), Oláh G. (22'), Fitos (63'), ill. Vukasovic (33'). Nyilas Elek:

"Fontos szem előtt tartani, hogy mit szolgálnak ezek a mérkőzések. A sorozat célja, hogy a fiatal játékosoknak, illetve azoknak, akik sérülésekből térnek vissza, lehetőséget nyújtson a pályára lépésre. A mai találkozó visszajelzései összességében nagyon kellemesek voltak, hiszen, ha a szakmai oldalt nézem, a jó, alázatos futballunk eredménnyel is párosult. Három gyönyörű gólt lőttünk, korszerű, tetszetős akciók végén. Persze, belekalkuláltuk a meccsbe, hogy hétvégén a Szolnok ellen egy nehéz bajnoki vár ránk, így több meghatározó játékos is pihent ma, de a többiek bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Azt lehet mondani, a mérkőzés elérte a célját. Egy NB I-es csapatot győztünk le, jó, magabiztos és időnként igazán látványos játékkal. Ez a 90 perc kiválóan illeszkedett a hétvégére való felkészülésünkbe."

A csoport másik mérkőzésén:

Békéscsabai 1912 Előre SE - Debreceni VSC 0-6 (0-1). Gól: Mihelic (27', 66', 90'), Tisza (63', 88'), Sós (72').

A “B” csoport állása:

1. Debreceni VSC – 10 pont (gólarány: 13-4) 2. Békéscsabai 1912 Előre SE – 9 pont (10-12) 3. Szeged 2011-Grosics Akadémia – 5 pont (5-7) 4. Kecskeméti TE – 4 pont (4-9)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.