Közélet

Közmeghallgatás Kisteleken: négycsillagos szálló épül, bővítik a kábelgyárat

Közmeghallgatás Kisteleken: négycsillagos szálló épül, bővítik a kábelgyárat

2014. november 29., szombat
Közmeghallgatás Kisteleken: négycsillagos szálló épül, bővítik a kábelgyárat
kistelek_kozmeghallgatas02_gs

A szennyvíz- és az ivóvízminőség-javító programról, továbbá a kábelgyár bővítéséről és az épülő négycsillagos szállodáról tartottak közmeghallgatással egybekötött lakossági fórumot Kisteleken.

Két jelentős projekt zajlik Kisteleken, szennyvíz-beruházás és az ivóvízminőség-javító projekt.

Nagy Sándor

polgármester a művelődési házban tartott közmeghallgatással egybekötött lakossági fórumon a

városi sportdíjak átadása

után elmondta, az ivóvízminőség javítását célzó beruházás kapcsán a lakossági rákötések tavasszal várhatóak, jelenleg az azbesztcement csövek cseréje zajlik. Kisteleken kissé a víz vastartalma, és határérték körül mozog az ammóniatartalmat, ez indokolja a beruházást. A munkálatok során fákat is ki kell vágni, s mint a polgármestertől megtudtuk, teljesen új fasorokat fognak telepíteni a helyükre, a szakértői javaslatok alapján például gömbjuharok és kőrisek fogják szegélyezni az utak mentét. A szennyvízberuházással kapcsolatban arról tájékoztatta a jelenlévőket a polgármester, hogy aláírták a szerződéseket, zajlanak a munkálatok és a tervek szerint 2015 őszére készül el a beruházás. Beszámolt arról is, hogy a lakossági önerő kevesebb lesz a korábban kalkulált összegnél, 235 ezer forint helyett 150 ezret kell fizetniük a kistelekieknek, ami már tartalmazza az ingatlanon belüli saját bekötés költségeit is. Aki többet fizetett, annak természetesen visszautalják a különbözetet.

Egyedülálló fejlesztés a Papfenyvesnél

kistelek_kozmeghallgatas07_gs

Hazánkban egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó beruházás valósul meg Kisteleken HungaroMed Hotel és Komplementer Gyógyászati Központ néven, mely idén év végére szerkezetkész állapotban lesz, s a tervek szerint már 2015 őszén már fogadhatja is az első vendégeket.

Gulyás Zoltán

ügyvezető, társtulajdonosa arról tájékoztatott, hogy a keleti helyett a nyugati filozófiára építő gyógyászati központ olyan terápiás lehetőségek vehetőek igénybe, melyek egyetlen hazai szállodában sem érhetőek el, legközelebb Ausztriában vagy épp Németországban található hasonló profilú gyógyszálló. „Az elnevezésben a komplementer szó a kiegészítő gyógymódokra épülő kezelésekre utal, mely minden olyan tevékenységet magába foglal, ami a hagyományos gyógyító tevékenységen túl az engedélyezett kategóriába tartozik” – részletezte Gulyás Zoltán. A HungaroMed gyógyászati központjában pszichoterápia, hagyományos kínai orvoslás, hagyományos természetgyógyászat, infúziós terápiák, fizikoterápia, lovas terápia, masszázs és csontkovácsolás, valamint betegség-specifikus diéták is várják majd a szállóvendégeket. A szolgáltatásokat ambuláns kezelések formájában is igénybe lehet majd venni, vagyis a kistelekieket is invitálják a gyógyászati központba. A hotelben 30 szoba, 8 betegszoba kap helyet, a földszinten önálló wellness-részleggel és mintegy 600 négyzetméteres gyógyászati központtal. A szálloda 100 adagos konyhával, 50 főt befogadó étteremmel épül fel. Gulyás Zoltán elmondta, az erdőkkel körülvett, hathektáros területen felépülő komplexum kertjét is úgy alakítják ki, hogy az is a gyógyulást, kikapcsolódást segítse elő. A szálloda építése mellett a kábelgyár bővítése is munkahelyeket teremt Kisteleken. A cég jelentős bővítést tervez, a mostani napi 5 kamionnyi kapacitást több mint duplájára fogják emelni, amihez mintegy százfős dolgozói létszámbővítésre lesz szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.