Közélet

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás - Az első nap kötéseiben 10 százalékos a díjemelkedés

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás - Az első nap kötéseiben 10 százalékos a díjemelkedés

2014. november 4., kedd
Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás - Az első nap kötéseiben 10 százalékos a díjemelkedés

Az év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány első 24 órájának adatai szerint a kötések éves átlagdíja 11 400 forint, szemben a tavalyi első napi 10 400 forinttal, tehát a díjemelkedés 10 százalék körüli - közölte a netrisk.hu internetes alkusz az MTI-vel.

A szerződések kétharmadát a K&H és az MKB biztosítóknál valamint a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél (KÖBE - korábban: Közlekedési Biztosító Egyesület) kötötték az ügyfelek, míg egy éve az első három vezető biztosító az első nap után az Allianz, a Posta és a Groupama volt - áll a közleményben. A közlemény idézi Sebestyén László vezérigazgatót, aki szerint annak ellenére, hogy az év végével lejáró kötelező biztosítások száma közel félmillióval - mintegy 1,5 millióra - csökkent az egy évvel ezelőttihez képest, az idén is több mint 20 ezren kalkulálták ki a jövő évi kgfb-díjukat az első napon a netrisk.hu internetes oldalán. Kiemelték, hogy az autósok többsége a jelenlegi biztosítójától a következő napokban fogja kézhez kapni a jövő évi - többségében magasabb díjat tartalmazó - díjértesítőjét, így várható, hogy a díjkalkuláció iránt a következő napokban még fokozottabb lesz az érdeklődés. A közlemény szerint sokan lesznek, akik – bár kalkulálnak - az idén már másik biztosítónál sem találnak majd kedvezőbb ajánlatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.