Sport

Kosárlabda: újabb rangadó a Hódtói Sportcsarnokban

Kosárlabda: újabb rangadó a Hódtói Sportcsarnokban

2014. november 14., péntek
Kosárlabda: újabb rangadó a Hódtói Sportcsarnokban
kosarsuli_honved

Újra feldobják a labdát szombat este 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokban. Ezúttal a Budapesti Honvéd látogat a listavezető Vásárhelyi Kosársulihoz az NB I/B-ben.

A találkozó a csapatok helyezésétől függetlenül mindig rangadónak számít. Ki ne emlékezne például arra, amikor a kék-sárgák a 90-es évek egyik legendás mérkőzésén

Borbáth Csabával

,

Nikola Milatoviccsal

és

Alexander Kocserginnel

a soraikban legyőzték az akkori magyar bajnokot. A szurkolók annak ellenére is izgalmas összecsapást láthatnak, hogy a vendégek két vereséggel és két győzelemmel hetedikek a tabellán. Eddig csak a jó erőkből álló Salgótarjántól és az Egertől szenvedtek vereséget. Nyilaséknak elsősorban a 22 éves

Robert Kwame-ra

kell odafigyelniük, aki mérkőzésenként 19 pontot átlagol, de a kecskemétiek ellen 25-ig jutott. Mellette

Máté Márk

lehet a szolnokiakhoz hasonló agresszív és gyors kosárlabdát játszó gárda erőssége. A Kosársuli az előző, Szolnoki Olaj U23 elleni bajnokin újra bizonyította, hogy idén egy nagyon erős akaratú, és megújulni képes együttest épített fel. Bár a vásárhelyiek nem számítanak könnyű ütközetre, a győzelmet mindenképpen otthon akarják tartani. A múlt héten mutatott második félidei játékkal ez borítékolható. Ahhoz viszont, hogy ne kelljen az utolsó percekben feszült hangulatban játszani, a büntetőket jobb százalékkal kell értékesítenie a hazaiaknak, de a jó kezdés sem lenne hátrány.

Elek András

tanítványai ebben a szezonban eddig nagyon összehangoltan működtek, mindenki kivette a részét a sikerekből.

Szasa Vejinovics

,

Vas Péter

,

Varga Dániel

, a fiatal

Rostás Imre

és

Kelemen Balázs

, a rutinos

Nyilas István

és

Czibere Zoltán

egyaránt kulcsember lehet a budapestiek ellen. Az még egyelőre talány, hogy közülük ki viszi majd hátán az alakulatot. Egy azonban biztos, az előző héten a Vásárhelyt a győzelembe hajszoló közönség megint egy izgalmas meccset láthat a Hódtóiban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.