Sport

Kézilabda: kapaszkodik a Vásárhely, bajban a Makó

Kézilabda: kapaszkodik a Vásárhely, bajban a Makó

2014. november 12., szerda
Kézilabda: kapaszkodik a Vásárhely, bajban a Makó
Békéscsaba-Makó

Az NB II-es női kézilabda bajnokság hetedik fordulójában hazai pályán nyert a Vásárhely, jól helytállt, de kikapott a Makó a bajnokesélyes Békéscsaba otthonában, míg a Szeged KKSE II. csapata ezúttal szabadnapos volt.

Vásárhelyen az előző bajnokságban még az NB I/B-ben szerepelt, de a kiesést követően alaposan meggyengült Gyulai SE vendégszerepelt. Remekül kezdtek a hazaiak, akik

Németh Zsófia

vezérletével néhány perc alatt előbb három (8. perc: 5-2), majd hat (17. perc: 10-4) gólos előnyre tettek szert. A folytatásban sem változott a játék képe, hiszen a vendégeknél mindössze az egykoron a vásárhelyi NB I-es csapatban is szerepelt

Ancsin Tímea

jelentett veszélyt a kapura, így kilenc perccel a szünet előtt már nyolc gól (14-6) volt a hazaiak előnye. Ezt követően azonban teljesen érthetetlenül hibát-hibára halmoztak a vásárhelyiek, így az első játékrészben már hét gólig jutott Ancsin jóvoltából a félidő végére ötre csökkentette hátrányát a gyulai együttes. A második félidő első felében felváltva estek a gólok (36. perc: 21-16, 44. perc: 24-19). A következő néhány perc azonban rémálommal ért fel a hazaiak számára és nyolc perccel a lefújás előtt 25-25-nél utolérte a hazaiakat a vendég gárda. A hajrát azonban

Tószegi

,

Rozmann

és

Becsei

eredményes játékával a hazaiak bírták jobban és a vártnál nehezebben ugyan, de hozták az előzőleg kötelezőnek tartott győzelmet. Békéscsabán a bajnokesélyes hazaiak ellen kiválóan helytálltak a makói lányok. Az első félidőben sokáig szoros volt az eredmény, de egy tízperces makói rövidzárlatot kihasználva hét gólos előnyre tettek szert a csabaiak. A vendégek a szünet utáni teljesítménye azonban méginkább elismerésre méltó, hiszen ezt a játékrészt a Kovács- Kozserán-Kürti-Sárkány négyes eredményes játékával három góllal megnyerték, de a pontszerzéshez ez is kevés volt.

Kézilabda női NB II Délkeleti csoport, 7. forduló:

Hódmezővásárhelyi LKC - Gyulai SE 31-28 (18-13)

Hódmezővásárhely. Vezette: Papp T., Tajti G.

HLKC:

Kothencz V. - Juhász D. 6(3), Rozmann D. 4(1), Németh Zs. 7, Miklós M., Tószegi K. 4, Krumesz R.

Csere:

Hegyi D. 7, Bálint A., Becsei M. 2, Blaskovics I. 1.

Edző:

Gaál Adrienn.

Kiállítások:

10, ill. 14 perc.

Hétméteresek:

11/4, ill. 6/5. Gaál Adrienn:

"A múlt heti makói győzelmünk így ér valamit, hogy a Gyula ellen is tudtunk diadalmaskodni. Ha nem engedünk le a 45. perc körül, akkor akár hátra is dőlhettünk volna, de úgy látszik a lányok szeretik izgalmassá tenni a végjátékot, én pedig pár ősz hajszállal gazdagabb lettem."

Juniorok:

Hódmezővásárhelyi LKC - Gyulai SE 41-36 (18-14).

Békéscsabai ENKSE II. - Maros-menti NKSE 33-29 (17-10)

Békéscsaba. Vezette: Bújdosó M., Horváth V.

Makó:

Dani - Sárkány 5, Kovács 9(1), Szebehelyi, Kürti 7, Kozserán B. 7, Nagy.

Csere:

Cseh, Kozserán K. (kapusok), Kiefer, Wöller, Furák, Molnár, Méreg 1, Práger, Brakszatórisz.

Megbízott edző:

Erdei Erika.

Kiállítások:

8, ill. 6 perc.

Hétméteresek:

3/2, ill. 3/1. Erdei Erika: "

A mérkőzés elejétől partiban voltunk a bajnokesélyes otthonában. Sajnos volt tíz perc rövidzárlatunk, ekkor elhúzott az ellenfél. Ezután ismét fel tudtuk venni a játék ritmusáát, de már csak a szépítésre volt elég."

Juniorok:

Békéscsabai ENKSE II. - Maros-menti NKSE 39-24 (24-10).

A 7. forduló további eredményei:

Csorvási SK - Szeghalmi NKC 28-17, Túrkevei VSE - Szarvasi NKK 17-28, Orosházi NKC II. - KSI SE 29-23. A Szegedi KKSE II. szabadnapos volt.

A bajnokság állása:

1. Békéscsabai ENKSE II. 12 pont/6 mérkőzés, 2. Orosházi NKC II. 12/8, 3. Szarvasi NKK 9/6, 4. KSI SE 8/6, 5. Csorvási SK 7/7, 6. Hódmezővásárhelyi LKC 6/6, 7. Túrkevei VSE 6/7, 8. Szegedi KKSE II. 4/6, 9. Szeghalmi NKC 4/6, 10. Gyulai SE 2/7, 11. Maros-menti NKSE 2/7.

A 8. forduló párosítása:

Szarvasi NKK - Hódmezővásárhelyi LKC (november 15 szombat 17.00), Maros-menti NKSE - Szegedi KKSE II. (november 16 vasárnap 17.00), KSI SE - Túrkevei VSE, Szeghalmi NKC - Orosházi NKC II., Gyulai SE - Békéscsabai ENKSE II. A Csorvási SK szabadnapos lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.