Közélet

Ötvenegy éve nem volt ilyen meleg Csongrád megyében (FRISSÍTE) + FOTÓK

Ötvenegy éve nem volt ilyen meleg Csongrád megyében (FRISSÍTE) + FOTÓK

2014. november 7., péntek
Ötvenegy éve nem volt ilyen meleg Csongrád megyében (FRISSÍTE) + FOTÓK
novemberi_meleg09_KF

23,1 fokot mértek a meteorológusok Derekegyházán, ezen a napon utoljára ilyen meleg 1963-ban volt Csongrád megyében, az országos melegrekord ugyanakkor megdőlt. Kinti programjait mára időzítse, holnaptól borús, felhős időt jósolnak a meteorológusok.

Ha tehették volna, valószínűleg a Széchenyi téri fesztivál mangalicái is levetik bundájukat - november elejéhez képest rendkívül kellemes kora tavaszi idő köszöntötte a szegedieket pénteken. A belvárosban sétálók egy-egy padra kiülve élvezték a napsugarakat, karra kerültek a kabátok, sőt volt aki rövidujjúig vetkőzött a nagy melegben. A Kárász utcai hőmérő higanyszála 21 fokra tornázta fel magát, a lengedező szél még kellemesebbé teszi ezt a napfényes hétbúcsúztatót.

Ötvenegy éve volt utoljára ilyen meleg megyénkben

A meteorológiai állomás munkatársai portálunknak megerősítették: a Bács-Kiskun megyében lévő Soltszentimrén, illetve Fülöpházán megdőlt az országos melegrekord. E két településen 24,6 fokot mértek, ami nem is kevéssel, 1,1 fokkal több, mint a Mezőhegyesen mért 23,5 fokos csúcs. Csongrád megyében ugyan nem dőlt meg, de beállt a napi melegrekord, a szegedi meteorológiai állomás délutáni mérései alapján 23,1 fokot mértek Derekegyházán. Legutoljára 1963-ban volt ilyen meleg megyénkben. Hétvégén már nem biztos, hogy ilyen jó alkalma lesz rá: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szombaton borult időt és 17 fokos csúcshőmérsékletet jósol megerősödő széllel, vasárnap pedig szintúgy felhők között bújócskázik majd a nap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.