Kultúra

Hazai fesztiválok Európa élvonalában

Hazai fesztiválok Európa élvonalában

2014. november 12., szerda
Hazai fesztiválok Európa élvonalában

A VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, valamint a B.my.Lake is bekerült kategóriája legjobbjai közé a European Festival Awards versenyen.

A Sziget a nagyfesztiválok kategória mellett a legjobb zenei felhozatal és a sztárok kedvenc fesztiválja csoportban is ott van a legtöbb szavazatot kapottak között. A kategóriák győzteseit 2015. január 14-én hirdetik ki a hollandiai Groningenben a FestAwards gáláján - közölte a Sziget az MTI-vel. Mint írták, 35 ország több száz fesztiválja nevezett idén a legnagyobb nemzetközi fesztivál elismerés, a European Festival Awards megmérettetésén. Az egy hónapig tartó online szavazáson rekordmennyiségű, több mint 1,2 millió szavazat érkezett, ami duplája a tavaly leadott voksoknak. A szervezők most tették közzé a nevezettek legjobbjait, azaz az egyes kategóriák első 10-12 (kategóriánként különböző) legtöbb szavazatot kapott indulóját. A Sziget Kft. érdekeltségébe tartozó fesztiválok, a soproni VOLT, a zamárdi Balaton Sound, az óbudai Sziget fesztivál, illetve a Nagyon Balaton egyik kiemelt eseményeként ismertté vált balatonvilágosi B.my.Lake összesen öt kategóriában végzett a legjobbak között. A Sziget a legjobb nagyfesztivál kategóriában idén is a döntősök között szerepel, akárcsak a VOLT és a Balaton Sound a legjobb közepes méretű fesztiválok, illetve a B.My.Lake a legjobb kisfesztiválok között. A közönség a Szigetet beszavazta a Best European Festival Line-Up, azaz a legjobb zenei felhozatallal idén előrukkoló fesztiválok közé. A Sziget érdekelt továbbá a fellépő sztárok kedvenc fesztiváljai kategóriában is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.