Hírzóna

Határsértőket találtak a polgárőrök Ásotthalomnál

Határsértőket találtak a polgárőrök Ásotthalomnál

2014. november 18., kedd
Határsértőket találtak a polgárőrök Ásotthalomnál
asotthalom_migrans

Az ásotthalmi polgárőrök rendszeresen járőröztek a külterületeken a hétvégén, szolgálatuk ideje alatt folyamatos kapcsolatban voltak a helyi mezőőr szolgálattal és a rendőrökkel.

A szolgálatuk ideje alatt ismét migránsokat fedeztek fel szombaton délelőt, akik menekültek a polgárőrök elől, de aztán nagyjából egy óra keresés után, kis-soron egy közeli erődben találták meg a két 2 Afgán férfit, kikísérték őket egy közeli útra és átadták a határrendészeknek. Délután egy nagyobb csoport Koszovói menekültekre is rátaláltak akik szintén kis-soron keresztül próbáltak a céljukhoz eljutni, őket is átadták a határrendészeknek. Este 20 óra körül egy 13 fős koszovói családra lettek figyelmesek, a csoport nagyrészt gyerekekből áll. Vasárnap reggel egy 16 fős csoport bekéredzkedett egy tanyába mert a gyerekek nagyon fáztak, a határrendészeket értesítették a dologról, és el is szállították migránsokat. Délután Ásotthalmon a csemete kert előtt 11 fős koszovói csoportot találtak a polgárőrök és mezőőrök, akiket bekísértek egy buszmegállóba az eső elől, mert áztak és fáztak a kisgyerekek, 7 kisgyermek, 2 felnőtt férfi és 2 felnőtt nő volt a csoportban. Őket is átadták a határrendészeknek. Hétfőn az ásotthalmi polgárőrök arra lettek figyelmesek hogy az erdőben tűz ég, majd bementek az erdőbe és ott látták, hogy 2 szíriai férfi gyújtott tüzet, olyan 80 centis lánggal égett a tűz, azonnal neki láttak eloltani, a két férfit kivitték a legközelebbim útra és a határrendészek kezére adták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.