Kultúra

Fiatal tehetséggel muzsikál Szegeden Vásáry Tamás

Fiatal tehetséggel muzsikál  Szegeden Vásáry Tamás

2014. november 4., kedd
Fiatal tehetséggel muzsikál  Szegeden Vásáry Tamás
zene_muzsika_dal

Óriási lehetőség Molnár Mária szegedi énekművész hallgatónak, hogy Vásáry Tamás zongoraművésszel együtt koncertezhet november 7-én az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Hangversenytermében. A pénteki jótékonysági est bevételét fiatal tehetségek ösztöndíjára fordítja a Sófi-alapítvány.

Vásáry Tamás

világhírű zongoraművész jótékonysági koncertet ad

Rácz Attila

előadóművésszel és

Molnár Mária

énekművész hallgatóval együtt az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány javára. A zenés irodalmi est pénteken 18 órakor kezdődik az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Hangversenytermében. Belépődíj nincs, önkéntes felajánlást lehet tenni a jelképes 10 forinttól 900-ig, az adományokat a Sófi-alapítvány fiatal szegedi tehetségek ösztöndíjára fordítja. Molnár Mária énekművész tanár szakos hallgató

Andrejcsik István

tanítványa. Tanulmányai során több elismerésben és ösztöndíjban is részesült, például kétszer elnyerte a Sófi-ösztöndíj Kiemelt Kuratóriumi Díját. A Sófi-alapítvány több sikeres koncertet is szervezett Molnár Mária számára: énekelt már Budapesten, a Művészetek Palotájában, a szegedi Somogyi-könyvtárban és a mórahalmi Szent László-templomban. Magyarország mellett fellépett már Szlovákiában, Erdélyben, Olaszországban, Ausztriában is. Vásáry Tamás – már nem először – személyes példájával is rámutat, hogy mennyire fontos a fiatal tehetségek támogatása Magyarországon napjainkban. Szakmai szempontból is óriási lehetőség, hogy Molnár Mária ilyen sikeres, elismert művésszel együtt léphet fel. A Sófi-alapítvány sok koncertet szervezett az elmúlt években is fiatal szegedi tehetségeknek. Több mint 30 alkalommal mutatkozhattak be a budapesti Művészetek Palotájában, továbbá több mint 40 koncertet adtak Szegeden, például a Somogyi-könyvtárban, a Móra Ferenc Múzeumban, a Reök-palotában, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban és a Rektori Hivatalban. A koncertek nagyon sikeresek voltak, de sajnos a fiatalok nem kaptak honoráriumot. A pénteki jótékonysági koncert bevételéből viszont ösztöndíjat kap majd Molnár Mária is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.