Közélet

Elindult a Lexpert Európa fejlesztése

Elindult a Lexpert Európa fejlesztése

2014. november 20., csütörtök
Elindult a Lexpert Európa fejlesztése
montana2

A MONTANA Tudásmenedzsment Kft. 2013-ban, a PIAC_13 konstrukció keretében elnyert „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázat keretében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap a Magyar Kormány Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezelésében összesen 217.787.750 Ft támogatást nyújtott, amely a teljes projektköltség (379.965.000 Ft) 57,32 %-a volt. Annak ellenére, hogy a szakmai igények indokolttá teszik, a magyar piacon a projekt a fejlesztés megkezdéséig nem állt rendelkezésre ilyen megoldás a jogi területen tevékenykedő szakemberek számára. A most megkezdődött projekt ezekre az igényekre kíván választ adni.

A projekt során célunk egy olyan nemzetközi határozatkereső alkalmazás megvalósítása, amely a hatósági és magán jogalkalmazók, gazdasági vezetők és a piac egyéb szereplői számára az Uniós elsődleges, másodlagos és kiegészítő jogi forrásokat összegyűjti és az EU hivatalos nyelvein egyetlen közös felületen kereshetővé, akár a saját dokumentumokkal kiegészítve, használhatóvá tegye. A fejlesztés kiemelt fontosságát az adja, hogy a nemzeti joganyag mellett a közösségi jog ismeret is több szempontból elengedhetetlen a jogalkalmazók számára. Az alkalmazás az EU szerződéseket, a Rendeleteket, Irányelveket, egyéb dokumentumokat, valamit az uniós ítéleteket dolgozza fel speciális metaadatolással, entitás kinyerési módszerekkel. Ezek lehetővé teszik, hogy a speciális keresési technológiák alkalmazásával a forrásdokumentumokban a jelenleg elérhető keresési módoknál szélesebb körű és mélyebb, az egyedi felhasználó igényeihez igazodó keresések legyenek végezhetők. A rendszer végeredményben egy egységesített, minden jogszakmai szempontnak megfelelő munkafelületet biztosít a jogalkalmazók számára. A fejlesztés eredményeképpen a felhasználók egy rendkívül gyors és hatékony eszközt kapnak a kezükbe a joganyagok kereséséhez, elemzéséhez, szakmai összefüggések feltárásához és ezek grafikus megjelenítéséhez. A LEXPERT EURÓPA fejlesztés – igazodva a korszerű elvárásokhoz – egy online igénybevehető szolgáltatás lesz. Funkcióit tekintve magasan kiemelik majd a szimpla keresők közül és a rendelkezésre álló információk kutatásához teljes szabadságot biztosítanak a felhasználóknak. Igazodva a trendekhez, a felhős megoldások által lehetővé tett adattárolási módokkal saját dokumentumok becsatolására is lehetőség lesz, amellyel a felhasználók a publikus online információforrások mellett, a saját adatforrásaikat is egy szintre emelhetik a keresések során.

montana

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.