Hírzóna

Elfogták a "balkáni Al Caponét"

Elfogták a "balkáni Al Caponét"

2014. november 9., vasárnap
Elfogták a "balkáni Al Caponét"

Négyhónapos nyomozás után vasárnap elfogták a "balkáni Al Caponénak" vagy "balkáni Escobarnak" is nevezett Dragan Kosmajacot, akit a térség legnagyobb drogbárójának tartanak.

Nebojsa Stefanovic

szerb belügyminiszter Belgrádban bejelentette, hogy

Kosmajacot

és hét társát egy vasárnapi hajnali akció során fogták el a rendőrök. Az ügy részleteinek ismeretében nem véletlen, hogy a drogbárót "balkáni Al Caponénak" is nevezik. Az őrizetbe vett személyeket ugyanis nem drogügyletekkel, hanem adócsalással és adócsalásra való felbujtással gyanúsítják. Al Capone is az adótartozásai miatt került bíróság elé - vont párhuzamot a belügyminiszter a 20. század elejének legismertebb amerikai bűnözője és a szerb kábítószer-kereskedő között. Stefanovic vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a vizsgálatot Kosmajac ismeretlen eredetű vagyonának feltárásával kezdték, de más bűncselekményekre is fény derülhet a jövőben.

Aleksandar Vucic

miniszterelnök Kosmajacot a nyáron a legnagyobb szerbiai kábítószer-kereskedőnek nevezte. A férfit saját belgrádi házában fogták el, nem tanúsított ellenállást. A szerb média beszámolói szerint Kosmajacnak jól kiépített kábítószer-kereskedelmi hálózata van Dél-Amerikától Törökországon, Bulgárián, Macedónián, Montenegrón és Szerbián keresztül Nyugat-Európába. A sajtó azt is tudni véli, hogy Kosmajac jó barátja és üzlettársa volt a kolumbiai Pablo Escobarnak. A szerb belügyminiszter kitért arra is, hogy a szerbiai ügyvédsztrájk nem befolyásolja az ügymenetet, az őrizetbe vetteket ugyanis hivatalból kirendelt ügyvéd képviseli majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.