Közélet

Együtt: veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga

Együtt: veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga

2014. november 23., vasárnap
Együtt: veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga

Szelényi Zsuzsanna szerint veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga Magyarországon. Ennek egyik példája a kormány és a Fidesz "hadjárata" a kiskereskedelem bizonyos szereplői ellen - mondta az Együtt független országgyűlési képviselője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az új törvénymódosítások egy része a kiskereskedelmi piac átalakítását célozzák és a nagyobb áruházláncokat hozzák rosszabb helyzetbe. "Azokat az áruházakat, ahol magyarok százezrei vásárolnak nap mint nap olcsón és jó minőségű árukat" - fűzte hozzá. A képviselő szerint a különféle extra adók, illetve korlátozások miatt az említett áruházak jelentős bevételtől eshetnek el, elbocsátásokra és áremelésre kényszerülhetnek. Mindennek következménye az, hogy Magyarországon a napi szükségletek, élelmiszerek, háztartási cikkek árai nőni fognak, "rendkívül sok üzlet meg fog szűnni, (...) tehát valójában mindenki rosszul jár ezekkel a rendelkezésekkel, kivéve az a néhány cég, amely egyébként a Fideszhez nagyon közel van" - fogalmazott.

Szelényi Zsuzsanna

szerint mindez a Fidesz - szabad versenyt nélkülöző, erőszakos - stratégiájának része, hiszen hasonlóan "tették rá a kezüket" először a nyugdíjpénztárak megtakarításaira, a földtulajdonra, a trafikokra, számos bankra és energiaellátókra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.