Közélet

DK: Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció az Orbán-rendszer bukását akarja

DK: Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció az Orbán-rendszer bukását akarja

2014. november 15., szombat
DK: Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció az Orbán-rendszer bukását akarja

Gyurcsány Ferenc pártelnök és a Demokratikus Koalíció valóban az Orbán-rendszer bukását akarja - reagált a Fidesz szombati közleményére az ellenzéki párt szóvivője.

Gréczy Zsolt

az MTI-hez eljuttatott írásban úgy fogalmaz: a Fidesz "felfedezte a csövön a lyukat és a kanálban a mélyedést". Szavai szerint ez a DK kötelessége, de ugyanezt akarják például azok a tömegek is, amelyek részt vesznek a tüntetéseken. A politikus felteszi a kérdést, hogy mi más lenne a DK dolga, amikor "a rezsim fuldoklik a korrupcióban, szétverték a szabadság, a demokrácia és társadalmi szolidaritás intézményrendszerét". Hangsúlyozza, hogy ma milliók élnek egyre nagyobb szegénységben, mások elmenekülnek az országból, miközben újabb és újabb adók fojtogatják az embereket. A szóvivő szerint

Orbán

Magyarországában csak annak van esélye gyarapodásra, aki a "haveri körbe" tartozik, az ország korábbi szövetségesei pedig "megvetik hazánk jelenlegi irányítóit".

Németh Szilárd

, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombati közleményében azt írta, hogy

Gyurcsány Ferenc

, a Demokratikus Koalíció elnöke az Orbán-kormány megbuktatásán munkálkodik. A politikus úgy fogalmazott: mostanra egyértelművé vált, hogy

André Goodfriend

(a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője) is "Gyurcsány Ferenc kottájából játszik". Az amerikai beutazási tilalomra utalva kijelentette, hogy "az a fecni", amelyet az amerikaiak átadtak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, az ellenzék elmúlt években folytatott lejárató tevékenységét, politikai rágalmainak gyűjteményét tartalmazza. Németh Szilárd ezt azzal folytatta, hogy Gyurcsány Ferenc a "számukra katasztrofális bukást eredményező" országgyűlési választások éjszakáján bejelentette, mindent megtesz Orbán Viktor és kormánya megbuktatásáért. A frakcióvezető-helyettes valószínűnek nevezte, hogy az ellenzéki politikus "külföldi segítséggel dolgozik" ígéretének beváltásán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.