Közélet

Díszoklevelet kaptak a szegedi pedagógusok + FOTÓK

Díszoklevelet kaptak a szegedi pedagógusok + FOTÓK

2014. november 19., szerda
Díszoklevelet kaptak a szegedi pedagógusok + FOTÓK
diszdiplomasok_dijatado22_KF

Összesen 125 egykori szegedi pedagógus kapott díszoklevelet szerdán a Városházán. Volt, aki 75 évvel ezelőtt szerzett diplomát.

A tanításáért, neveléséért és odaadó munkájukért mondott köszönetet a város nevében

Solymos László

alpolgármester azoknak a szegedi pedagógusoknak, akik generációkat tanítottak ki a helyi oktatási intézményekben. "A Városházán már hosszú évek óta hagyomány, hogy Szeged önkormányzata, az egyik legnagyobb oktatáselvű és intézményrendszerrel büszkélkedő település - ahogyan mi szoktuk mondani - iskolaváros, köszönti pedagógusait." A szerdai ünnepségen azok a tanárok vehették át díszoklevelüket, akik legalább 50 éve szereztek diplomát és egyúttal szentelték minden idejüket a gyerekeknek. Mintegy 68 szegedi pedagógus részesülhetett arany díszoklevélben, ők 50 évvel ezelőtt vehették át diplomájukat, 43-an, akik 60 évvel ezelőtt diplomáztak gyémánt oklevelet kaptak, és 9-en kaptak vas kitüntetést azért, mert 65 éve diplomáztak. További 4 egykori pedagógus rubin oklevélben részesült, ők 70 éve kaptak diplomát, míg egy fő gránit kitüntetést kapott. Összesen 125 pedagógus kapott díszoklevelet, közülük többen korábban a képző intézménytől vették át az elismerést. A díszdiplomások köszöntésének napján vehették át az önkormányzat könyvajándékát a pályakezdő tanítók és tanárok, mintegy 8 általános iskolai, 2 középiskolai tanár és egy óvodapedagógust hívtak meg az ünnepségre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.