Közélet

Díjat nyert a VTV Szeged Vitamin magazinja

Díjat nyert a VTV Szeged Vitamin magazinja

2014. november 12., szerda
Díjat nyert a VTV Szeged Vitamin magazinja
vtv_szeged_vitamin_magazin

A Városi Televízió Szeged nevében Zelena András ügyvezető igazgató-főszerkesztő közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, a csatorna Vitamin című magazinműsora számára odaítélt díj kapcsán.

"A Városi Televízió Szeged Vitamin című egészség-szépség tematikájú magazinműsora egészséggel és szépségápolással, tudománynépszerűsítéssel kapcsolatos témákat dolgoz föl adásról adásra, hív meg a televízió stúdiójába szakorvosokat, e témakörökben jártas kutatókat. A Magyar Klinikai Onkológia Társaság, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), valamint a Gyógyulj Velünk Egyesület közösen tűzte zászlajára, hogy a korunk népbetegségének számító, továbbá vezető halálokok listáján is előkelő helyet elfoglaló vastagbéldaganat témájában országos médiapályázatot hirdet.

vtv_szeged_vitamin_magazin02

A rangos szakmai szervezetek e közösen jegyzett médiapályázatban célul tűzték ki, hogy az újságírószakma képviselői bemutathassák: a vastagbéldaganat nem tabu! Az egyik leggyakoribb rákbetegségről beszélni kell, minél több helyen szót kell ejteni az alattomos kórról, továbbá annak kezeléséről, félelmeinkről és a gyógyulás esélyeiről, reményeinkről. A VTV Szeged szerkesztősége – több országos médiadíjjal a büszkeségfalán – a rangos szakmai zsűri első díját nyerte el alkotásával. Az első helyezés azért is kiváltképp értékes, ugyanis a szegedi városi televízió több országos médiavállalat által benyújtott pályaművel versengett, azok közül került ki elsőként. Főszerkesztőként kiváltképp büszke vagyok arra, hogy a

Kisistók Tímea

által szerkesztett,

Regős Dóra

riporter,

D. Tóth Attila

,

Kiss Károly

és

Szabó István

operatőrök, továbbá

Aradi Mónika

és

Harangozó Sándor

vágók, valamint

Szaniszló Zoltán

technikus által közösen elkészült munkával az orvosokból, médiaszakemberekből, továbbá a legrangosabb újságíró-szervezet tagjaiból álló szakmai zsűri 1. helyezését érdemelte ki szerkesztőségünk munkájával. E díj 2014. november 11-i odaítélése – a 2011 és 2014 közötti, további elismerésekkel (MÚOSZ-díj, Helyi Televíziók Országos Egyesületének 2. és 3. helyezései, Astellas – Média az orvosokért díj dobogós helyezései több alkalommal) – bizonyítja: a Városi TV Szeged általam vezetett alkotóműhelyében értékes szakmai munka folyik. Köszönöm a szegedieknek és kollégáimnak, hogy ennek a munkának a részese lehetek" - írja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.