Közélet

Búza Zsoltot választották Baks polgármesterévé

Búza Zsoltot választották Baks polgármesterévé

2014. november 9., vasárnap
Búza Zsoltot választották Baks polgármesterévé

Búza Zsoltot (független) választották Baks polgármesterévé vasárnap a megismételt szavazáson - tájékoztatta a választási iroda vezetője vasárnap az MTI-t.

Heinerné Kecskés Aranka

elmondta, a községet eddig is vezető

Búza Zsolt

606 szavazatot kapott, a szintén független

Mihályné Tóth Margitra

pedig 513-an voksoltak. A területi választási bizottság a kisteleki járáshoz tartozó kétezer lakosú községben azért semmisítette meg az október 12-i voksolás eredményét, mert a faluban működő mindkét szavazókörben a szavazatszámláló bizottságok tagjai egyhangúlag döntöttek arról, hogy az emberek személyazonosságuk igazolása nélkül is voksolhatnak, tekintettel arra, hogy a település lakosai ismerik egymást. A községben a képviselő- és a megyei önkormányzati választást is meg kellett ismételni. Megyei területi listát hét párt, pártszövetség, illetve egyesület állított Csongrádban. Mivel a területi választási bizottság a Bakson feltárt szabálytalanságok miatt nem állapíthatta meg a megyei önkormányzati választás eredményét, eddig a Csongrád megyei közgyűlés sem alakulhatott meg. A baksi szavazás azonban nem változtat a testület összetételén: a Fidesz-KDNP tizenegy, az MSZP öt, a Jobbik pedig négy képviselőt delegál a testületbe. A megyei önkormányzati választás települési eredményét, valamint a helyi képviselő-testületi választás eredményét várhatóan az éjszakai órákban állapítja meg a helyi választási bizottság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.