Bulvár

Büntetés helyett világítást oszt a rendőrség az Oskola utcában

Büntetés helyett világítást oszt a rendőrség az Oskola utcában

2014. november 13., csütörtök
Büntetés helyett világítást oszt a rendőrség az Oskola utcában
kerekpar_vilagit_itb (17)

A látni és látszani elv fontosságára hívja fel a figyelmet csütörtök délután a rendőrség az Oskola utcában. Aki nem rendelkezik megfelelő világítással, az a rendőröktől kaphat ezúttal, ezen kívül a Kerékpár Regisztrációs Programhoz is lehet csatlakozni.

A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen preventív közlekedésbiztonsági kerékpáros ellenőrzést tart csütörtök délután öt órától Szegeden, az Oskola utcában. Az ellenőrzés alkalmával a „Látni-látszani” elv, valamint a kerékpár kötelező tartozékainak fontosságára hívják fel a figyelmet. Az akció során amennyiben a kerékpáron nincs, vagy hiányos a világítóberendezés, a rendőrök helyszíni bírság, feljelentés helyett – természetesen figyelmeztetés mellett – világítóberendezést adnak át. Lehetőség nyílik továbbá az érdeklődők részére, hogy a helyszínen a Kerékpár Regisztrációs Programban részt vegyenek, mely során a kerékpárokat nyilvántartásba veszik és sorszámozott azonosító matricával látják el. A program fő célja, hogy a Szegeden forgalomban levő kerékpárok személyhez köthetőek és beazonosíthatóak legyenek. Az akciót követően a kerékpár regisztráció természetesen folytatódik Szeged összes kerékpárboltjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.