Közélet

Balog Ádám: a bakrendszer integrációjáé a jövő

Balog Ádám: a bakrendszer integrációjáé a jövő

2014. november 6., csütörtök
Balog Ádám: a bakrendszer integrációjáé a jövő

A bankrendszer integrációjáé a jövő - mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Szegedi Tudományegyetemen szerdán tartott előadása kapcsán az MTI-nek.

Balog Ádám

A Magyar Nemzeti Bank jövőképe a magyar bankszektorról címmel tartott előadást az egyetemen. Az alelnök hangsúlyozta: a magyar pénzintézeti piacon az integrációs folyamat azért fontos, hogy kevesebb, de minőségi termékeket biztosító bankok jöjjenek létre. A szakember elmondta: ezt a folyamatot tervezni nem lehet, inkább az várható, hogy az erősebb szereplők úgy döntenek, hogy a kisebb, gyengébb szereplőket integrálják. Az is lehetséges, hogy több gyengébb szereplő úgy dönt, egyesül és erősebb szereplőként jelenik meg, mások pedig egyszerűen kivonulnak. Erre példa Citibank részleges kivonulása - tette hozzá. A külföldi bankok magyarországi jövőjéről elmondta: nyilván vannak tőkeerős, jól működő bankok, amelyeknek minden bizonnyal nagy jövője van, de vannak olyanok, amelyek az integrációt vagy kivonulást választó csoportba tartoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.