Sport

Atlétika: világbajnokságra készül Konkoly Virág

Atlétika: világbajnokságra készül Konkoly Virág

2014. november 12., szerda
Atlétika: világbajnokságra készül Konkoly Virág
konkoly_virag

Jövő nyáron rendezik meg az atlétika utánpótlás világbajnokságot, a kolumbiai eseményen való részvételt tűzte ki magának célul a SZVSE korosztályos válogatott atlétája, Konkoly Virág.

A hosszú felkészülési időszak a napokban kezdődött meg

Konkoly Virág

számára, akire fedett pályás versenyek várnak az év hátralévő részében, a szabályok szerint pedig majd csak a nyílt pályán futott idők számítanak a kvalifikációnál, így a SZVSE atlétájának még van ideje kihozni magából a legjobbat. „Még sosem futottam fedett pályán, mert eddig mindig közbejött valami, például beteg voltam, így most a sportág egy új oldalát ismerhetem meg. Körülbelül 2-3 fedett pályás verseny vár rám” - mondta el portálunknak Konkoly Virág. A 400 méteres síkfutásban versenyző Konkoly Virágnak reális esélye van a kijutásra, ahhoz, hogy részt vehessen a jövő júliusban, Kolumbiában rendezendő világbajnokságon, 57:30-on belül időt kellene futnia, ez trénere,

Szabó Erzsébet

szerint teljesíthető Virág számára, sőt, 57 másodpercen belüli eredményre is képes lehet tanítványa. „Semmit nem szeretnék elkiabálni, de úgy érzem, hogy valóban bennem van ez az idő. Átlagban az egy évvel korábbi saját eredményeimhez képest sokkal jobbakat futok. Ha nem jön semmi közbe, akkor szerintem sikerülni fog. A 400 méter végére fáradok el, így úgy érzem, az állóképességemet lehetne még fejleszteni addig” - értékelte saját esélyeit Konkoly Virág, akinek 2015 tavaszán lesznek legfontosabb versenyei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.