Sport

Átadták a kecskéstelepi műfüves kispályát + FOTÓK

Átadták a kecskéstelepi műfüves kispályát + FOTÓK

2014. november 17., hétfő
Átadták a kecskéstelepi műfüves kispályát + FOTÓK
palyaavato_kecskestelep25_gs

Ünnepélyes keretek között vasárnap délelőtt átadták a Fekete István Általános Iskola területén megépült műfüves kispályát, amely méltón szolgálhatja a városrész sportolni vágyó közönségét.

„Óriási büszkeségünk a Kecskés István telepi műfüves pálya, hiszen Szegeden ez az egyetlen olyan pálya, amely egy iskola és egy óvoda közösségének épült,a legkisebbektől egészen a végzős általános iskolás diákokig” – kezdte beszédét

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója, valamint Kecskéstelep önkormányzati képviselője a vasárnap délelőtti, a Fekete István Általános Iskolához tartozó műfüves pálya megnyitó ünnepségén. Az eseményre sokan kilátogattak, az ifjú futballisták pedig alig várták, hogy végre birtokba vehessék az új pályát, amely évtizedekig segítheti a fiatalok sportolási lehetőségét, fejlődését. „Nagy örömünkre a mai napon, átadhatjuk ezt a sportpályát, szeretném megköszönni Nógrádi Tibor képviselő úrnak a pálya megépítéséért vállalt áldozatos munkáját Azért külön köszönetet mondunk, hogy a pálya elhelyezése a Fekete István Általános Iskola területére kerül, ezzel nem csak szebbé teszi a környezetünket, hanem kulturáltabbá is. A sport fontos szerepet játszik életünkben, jó a testnek és a léleknek. A mozgás biológiai szükséglet, mint az evés, vagy az alvás. Ha megvonjuk szervezetünktől, megbetegszünk. Ezért minden korosztálynak fontos a mozgás, de különösen a fiataloknak. Bízom benne, hogy a most átadásra kerülő pálya sportolási lehetőséget biztosít elsősorban a szegedi Fekete István iskola tanulóinak és dolgozóinak, valamint az itt és a környékben lakóknak egyaránt. Egészséges használatot kívánok hozzá!” – mondta el beszédében

Kispéterné Kotogán Erzsébet

, az intézmény vezetője, aki kiemelte, hogy az iskola életében fontos szerepe van a sportnak, mely révén az utóbbi időben 40-50 fővel emelkedett a tanulók létszáma, amely dolgozói létszámemelkedéssel is járt.

Nagyné Balassa Edit

, a tagóvoda intézményvezetője szintén gratulált Nógrádi Tibornak, valamint mindazoknak, akik segítették a pálya elkészülését, hiszen az óvodának egyetlen hiányossága van, még pedig hogy nincsen tornaterme illetve sportszobája, ezt pótolhatja az elkészült műfüves pálya. Hosszú évek óta az iskola tornatermét használják a gyermekek, azonban a pálya megépülésével bővült a gyermekek sportolási lehetősége.„A magam, valamint az óvoda dolgozóinak nevében nagyon köszönöm, hogy ezt a lehetőséget megteremtették itt, Kecskéstelepen” – zárta gondolatait Nagyné Balassa Edit. Nógrádi Tibor a nemzeti színű szalag átvágása előtt elmondta, az elmúlt két év munkájának eredménye az, hogy ez a pálya megépülhetett Kecskés István telepen.„Ebben a két évben rengeteg ármány, demagóg támadás érte a beruházást, sokan, nagy erőkkel akarták ezt megakadályozni. Leginkább a 'miért van rá szükség?' kérdését feszegették, sőt a helyi politikai kampány szintjére emelték a 'miért ezt kell?' kérdését. Erős határozott választ fog adni a pályahasználaton keresztül a kérdésre a mai nap, és a következő évek, évtizedek minden nap: elsősorban a gyerekeinkért, valamint a település jövőjéért! Azért, hogy a srácok együtt legyenek, fel tudjanak állni a számítógép mellől, megtanuljanak küzdeni önmagukért és a másikért, közösséget alkossanak és a közösség erejével jobbá, szebbé váljon lelkük, életük. Akik ma végig nézik a 10-11 évesek bemutató meccseit, a srácok önfeledt, őszinte és tiszta játékát, azok ezt megértik. Akik meg nem nézik, vagy nézik és nem értik, azoknak hiába is magyaráznánk. Másodsorban meg Kecskés István Telepért, hisz ilyen értékű új közberuházást a telep utoljára 75 éve kapott a művelődési ház átadásával. A mai naptól (kialakításra kerülő működési rend alapján) a helyi fiatalok és öregfiúk tömegsportolási lehetősége biztosított” - zárta gondolatait Nógrádi Tibor. Végezetül az MLSZ Csongrád megyei igazgatója egy-egy emlékéremmel köszönte meg mindazok áldozatát, munkáját, akik a beruházás megvalósulását elősegítették, így emlékérmet kapott:

Csuti György

(MLSZ Beruházási Igazgató),

Kondor Boglárka

(MLSZ Beruházási igazgatóság),

Kollár József

(Kecskés István Művelődési Ház Igazgató),

Bíró Gyula (vállalkozó),Erhardt Szilárd

(Kecskési labdarúgás),

Nagyné Balassa Edit

(tagóvoda-vezető),

Kispéterné Kotogán Erzsébet

(iskolaigazgató) és

Ábrahámné Piroska

(Nyugdíjasklub vezető). Ezután átvágták a nemzeti színű szalagot a jelenlevő gyermekek közül a két legrosszabb kategóriára önként jelentkező tanuló segítségével. Majd a bemutató mérkőzés előtt, a szegedi Judo Iskola SE előadása következett, és ifjak meccsét követően a kecskési nyugdíjas klub tagjai teával, és süteménnyel várták a gyerekeket, igazi ünnepi hangulatot varázsolva ezzel számukra. A délután folyamán még a Klebelsberg-telepi öregfiúk jelentős fölénnyel megverték a kecskésieket, majd csatlakoztak a művelődési házban a Márton napot kemencés libasütéssel és új bor fogyasztással ünneplő nyugdíjasokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.