Egyház

A szentély alá költözött a dóm altemplomának urnafala + FOTÓK

A szentély alá költözött a dóm altemplomának urnafala + FOTÓK

2014. november 23., vasárnap
A szentély alá költözött a dóm altemplomának urnafala + FOTÓK
urnaszenteles _mj 018

A szegedi dóm felújítása kapcsán áthelyezték az altemplomban található urnafalakat, így azok már a főoltár alatti részben várják a megemlékezőket. Szombat reggel Sutka István prefektus szentelte fel az új urnakápolnát.

A dóm rekonstrukciója kapcsán az altemplom teljes felújítása is megtörténik, melynek részeként új helyre kerültek, valamint kibővültek az urnafalak. "Az urnatemető eddigi helye egyfajta oszlopcsarnokban volt, amely rendkívül szép látványt nyújtott ugyan, de az altemplom többi helyiségét csak rajta keresztül lehetett megközelíteni. Egy méltó, csendes helyre került a szentély alá, ahol a látogatók háborítatlanul emlékezhettek meg szeretteikre." - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Kozma Gábor projektmenedzser, a Gál Ferenc Főiskola rektora. Az urnafalak kibővítésére is jó lehetőséget nyújt az új helyszín, melyre a megnövekedett érdeklődésre tekintettel várhatóan sort kerítenek majd. Szombat délelőtt Sutka István prefektus szentelte fel az új urnafalakat, egyenként meghintve minden urnafülkét. November 7-én, reggel nyolc órakor, illetve december 3-án, délután 13 órakor további szenteléseket tartanak majd az altemplomban. A dóm felújítása és turisztikai fejlesztése közel 2,1 milliárd forintból valósul meg, a munkálatok során kívül-belül megújul az épület, áthelyezik a baldachinos oltárt, az altemplomban pedig zarándokfogadó központot alakítanak ki. Tervek szerint 2015. május 31-én fejeződik be a rekonstrukció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.