Közélet

A Nébih szerint 22-24 milliárd forint felügyeleti díj folyhat be jövőre

A Nébih szerint 22-24 milliárd forint felügyeleti díj folyhat be jövőre

2014. november 19., szerda
A Nébih szerint 22-24 milliárd forint felügyeleti díj folyhat be jövőre

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) változatlan piaci viszonyok és befizetési fegyelem mellett 22-24 milliárd forint felügyeleti díjból befolyt összeggel számol jövőre, aminek mintegy fele marad a Nébihnél.

Ezt a hivatal a Népszabadság kedden megjelent cikke kapcsán közölte szerdán. A lap keddi számában arról írt, hogy a nagy kereskedelmi láncoknak az élelmiszerlánc-felügyeleti díj jelentős emelése miatt összesen több mint 30 milliárd forintot kell befizetniük a Nébihnek, így a jövő évi költségvetésbe a hivatalnak betervezett 13,5 milliárd forinttal együtt összességében akár több mint 40 milliárd forintból működhet az élelmiszerbiztonság. A Nébih tájékoztatása szerint a 2015-ös költségvetési törvényjavaslat valóban 13,5 milliárd forintot tervez az élelmiszerlánc-biztonsági hivatalnak, de ez már tartalmaz mintegy 4,6 milliárd forint bevételt a felügyeleti díjból. A Nébih költségvetésében a jövőre tervezett 13,5 milliárd forinthoz képest azonban a megemelt felügyeleti díj miatt 6,4 milliárd forintos növekedés várható, mivel a felügyeleti díj részben a megyei kormányhivatalokat illeti - közölték. A hivatal kiemelte azt is, hogy a Nébih költségvetése tehát nem egyenlő az élelmiszerbiztonságra fordított összeggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.