Közélet

A Fidesz elítéli a szegregáció minden formáját

A Fidesz elítéli a szegregáció minden formáját

2014. november 28., péntek
A Fidesz elítéli a szegregáció minden formáját

A Fidesz elítéli a szegregáció minden formáját, és nem engedi el a segítségre szorulók kezét, mindenkinek biztosítja a felemelkedés esélyét - közölte a kormánypárt pénteken az MTI-vel.

A Fidesz azt követően közölte ezt, hogy az MSZP közleményben azt írta: a köznevelési törvény Országgyűlés előtt lévő módosításának egyes passzusai alkalmasak az iskolai szegregáció legalizálására. A Fidesz reagálásában leszögezte: visszautasítják a baloldal "vádaskodását", és hozzátették, a törvénymódosítás éppen azt a célt szolgálja, hogy a létező szabályok részleteinek kidolgozásával, egyértelművé tételével óvja a diákokat a visszaélésektől, a törvénytelen, hátrányos megkülönböztetéstől. "A baloldal nyolc évig volt kormányon és nemcsak eltűrte, de mélyítette a gyermekszegénységet" - olvasható a közleményben. A legnehezebb helyzetben élő gyermekeket szociális gyermekétkeztetéssel, ingyenes tankönyvvel, kormányzati ösztöndíjjal segítik abban, hogy ki tudjanak törni a szegénységből - írták. A gyermekétkeztetésre és a szociális ellátásokra lényegesen több pénzt fordítanak jövőre, mint az idén: 16 milliárd forinttal emelkedik a szociális szolgáltatásokra, gyermekvédelmi és gyermekjóléti szolgáltatásokra szánt állami keret.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.