Közélet

Kiváló minősítést kapott két szegedi fesztivál

Kiváló minősítést kapott két szegedi fesztivál

2014. november 18., kedd
Kiváló minősítést kapott két szegedi fesztivál
borfesztival_elso_nap16_gs

Szerdán a Magyar Fesztiválszövetség fővárosi rendezvényén hirdetik ki az idei fesztiválminősítések hivatalos eredményét és adnak ár díjakat, ahol két szegedi rendezvény is elismerést kap.

"

Elekes Zoltán

, a Magyar Fesztiválszövetség alelnöke hozta a jó hírt, miszerint a XX. Szegedi Borfesztivál és a Hungarikum Fesztivál is kiváló minősítést szerzett az idei fesztiválminősítés során" – mondta

Licsicsányi Ilona

, a borfesztivált szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója. A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program - a magyar fesztiválok nyilvántartási és minősítési rendszere - 2008-ban jött létre, lebonyolítását a Magyar Fesztivál Szövetség végzi. A minősítés kedvezően hat a fesztiválok megítélésére, az egyes rendezvények minőségi fejlődésére, és közvetve hozzájárul a hazai kulturális kínálat gazdagodásához, színvonalának emelkedéséhez. "Titkon bíztunk a kiváló minősítésben, hiszen nagyon sok munkánk volt a XX. Szegedi Borfesztivál megszervezésében, rengeteg újdonsággal készültünk. A látogatói, valamint kiállítói visszajelzések alapján tudtuk, hogy mindenki meg volt elégedve a rendezvény színvonalával és utánozhatatlan hangulatával" – folytatta Licsicsányi Ilona. Az idei évben

Zilai Zoltán

, a Magyar Fesztiválszövetség gasztrokulturális tagozatvezetője, a Budavári Borfesztivál egyik főszervezője látogatott el két napra a szegedi eseményre. A rendezvényt több mint húsz féle aspektusból elemezte, majd értékelte. Vizsgálta többek között a programszerkezetet, az egyediséget, a kommunikációt, a helyi beágyazottságot és a nemzetközi jelenlétet. Első körben a szervezőkkel közösen járta végig a rendezvényt, majd később a tömegben elvegyülve gyűjtötte az minősítéshez szükséges benyomásokat, információkat. Az értékeléshez fűzött szakmai összegzés kiemeli, hogy a korábban inkább bulizós borfesztivál mára ünnepi elemekkel és jelentős kulturális tartalommal bővült, programokban gazdag gasztro-kulturális fesztivállá nőtt. A rendezvény ereje a városi közösség összefogásában és szeretetében van. A szervezők jól érzékelik, hogy milyen új kihívásoknak kell napjainkban a fesztiváloknak megfelelni, így jó irányba bővítik a rendezvényt. Erősítik a kulturális tartalmat, intézményi partnerséget építenek maguk köré és egyre jobban figyelembe veszik a turisztikai előnyöket és lehetőségeket. "A Szegedi Borfesztivál legnagyobb erénye a koncepció, a szervezettség és a helyben képviselt érték. Ezeknek az erényeknek és annak, hogy az egész város magáénak érzi a rendezvényt, köszönhető a szegedi fesztiválszezon nyitó rendezvényének a Borfesztiválnak egyedi és fantasztikus hangulata" – zárta gondolatait Licsicsányi Ilona.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.