Közélet

Visszaadná a Tisza-partot a szegedieknek Manga Ákos + FOTÓK

Visszaadná a Tisza-partot a szegedieknek Manga Ákos + FOTÓK

2014. október 4., szombat
Visszaadná a Tisza-partot a szegedieknek Manga Ákos + FOTÓK
manga_kothencz_lakforum01_gs

Szabadstrandot, szabadidőparkot és kerékpárutat alakítana ki a Tisza felsővárosi szakaszánál Manga Ákos, hogy így adja vissza a folyópartot a szegedieknek. Pénteken Kothencz János polgármesterjelölttel lakossági fórumon vitatták meg az itt élők problémáit.

Felsővároson, a Tisza Center földszintjén hirdetett meg lakossági fórumot péntekre

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt, valamint

Manga Ákos

önkormányzati képviselőjelölt. A jelöltek ezúttal is a városrészben élők gondolataira, felvetéseire voltak kíváncsiak, hogy valós igényeket követve tehessenek az itteniekért. Az itt élők fontosnak tartják a közbiztonság javítását a városrészben, több autófeltörésről, betörésről is érkezett bejelentés az elmúlt időszakban. A közösségi terek kialakítását, illetve a meglévők rendbetételét szintúgy kiemelt hangsúllyal kezeli a képviselőjelölt: a játszóterek folyamatos fejlesztésre szorulnak, az eltüntetett köztéri padoknak pedig újra vissza kell kerülniük. Megújításra szorul a Gyík utcai tanpálya, valamint a SZEOL-pálya ügyét is rendezni kell végre, pályázati források bevonásával egyetemben - emelte ki a Manga Ákos. A környéken élők nyugalma érdekében át kívánják helyezni az Etelka sori taxiállomást, valamint a zajos trafóházakat is kisebbre, csendesebbre cserélnék. Bankautomatákat telepítenének a Tisza Palota környékére is, az itt élők kérésének eleget téve. A környéken lévő iskolák, óvodák szomszédságában felújítanák a gyalogátkelőket, sok közülük ugyanis balesetveszélyes.

A Tiszát ugyan Szeged főutcájaként szokás emlegetni, jelenlegi állapota mégsem méltó azonban a városképhez, és nem szolgálja az itt élő emberek érdekeit sem - folytatta Manga Ákos. "Régóta szívügyem a Tisza-part helyzete, melynek rekonstrukciójával óriási területet kaphatnának vissza az itt élő emberek. A Tisza Palotától a Novotel hotelig kerékpárutat alakítanánk ki közvilágítással, a parton pedig szabad strandot, játszóteret és kulturált szabadidőparkot alakítanánk ki" - vázolta a fórumon elképzeléseit Magna Ákos. Kothencz János közösségépítő programjához hűen ifjúsági klub, játszóház kialakítását tervezik ebben a városrészben is. "A jelenlegi városvezetéssel ellentétben mi nem a turisták, hanem az itt élő emberek számára kívánjuk formálni, alakítani Szegedet. Programunk - melyet városrészekre lebontva is eljuttattuk minden szegedi postaládába - a helyiek problémáira, kéréseire reflektálva állt össze, hogy valóban azok szolgálatába állhasson végre, akik itt élik mindennapjaikat" - mondta el a rendezvényen Kothencz János. A polgármesterjelölt a fórumon hangsúlyozta: aki jövő vasárnap az urnákhoz járul, az nem egy párt, nem egy politikus, hanem saját jövőjéről dönthet. Szeged ugyanis csak úgy kerülhet ismét fejlődő pályára, ha egy kormányzattal is együttműködő, életszerű problémákat előtérbe helyező városvezetés veszi át az irányítást. Kothencz János csapatával a jövőt kívánja képviselni, melynek érdekében az elkövetkező ciklusban 200 milliárdos forráshoz, illetve 7000 új munkahelyhez juttatnák a várost. "A négyévente ismétlődő, üres ígéretek helyett mi valódi, szakmailag is megvalósítható programot kínálunk, mellyel a szegedi ember szolgálatába kívánunk állni. Mert ez egy felelős városvezető elsődleges feladata" - emelte ki a polgármesterjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.