Közélet

Továbbra is a Fidesz-KDNP a legnépszerűbb a választók körében

Továbbra is a Fidesz-KDNP a legnépszerűbb a választók körében

2014. október 2., csütörtök
Továbbra is a Fidesz-KDNP a legnépszerűbb a választók körében

Stabilan őrzi vezető pozícióját a Fidesz–KDNP mind a teljes népesség, mind pedig a biztos pártválasztók körében – írja a Napi Gazdaság csütörtöki száma a Századvég szeptemberi felmérését ismertetve.

Az eredmények azt mutatják, hogy a pártszövetségre a választókorúak 35 százaléka voksolna, míg a változatlanul második legerősebbnek mért Jobbikot 13 százalék, a harmadik helyen álló MSZP-t pedig 10 százalék választaná. A többi párt közül a Demokratikus Koalíció támogatottsága 5 százalék, az LMP-é és az Együtt–PM-é egyaránt 3-3 százalék. Más formációkra a válaszadók mindössze 2 százaléka adná szavazatát. A kormánypártok előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is egyértelmű, ebben a szegmensben 54 százalék szavazna a Fidesz–KDNP-re, 17 százalék a Jobbikra, 15 százalék pedig az MSZP-re.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.