Hírzóna

Több mint ötezer doboz cigarettát foglalt le a NAV

Több mint ötezer doboz cigarettát foglalt le a NAV

2014. október 28., kedd
Több mint ötezer doboz cigarettát foglalt le a NAV

Több mint ötezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy százhalombattai és két budapesti illegális cigarettaraktárban.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint a NAV pénzügyőrei és revizorai cigarettakereső kutya kíséretében közös ellenőrzést végeztek a rendőrséggel. A kutya Budapesten egy erzsébetvárosi bérház pincéjébe vezette a pénzügyőröket, ahol egy lezárt helyiségben 865 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Eközben a rendőrség munkatársai a bérház környékén igazoltattak egy embert, akinél több csomag magyar adójegy nélküli cigaretta volt. A férfi lakásából további 101 ilyen csomag került elő. Egy X. kerületi lakásban is ellenőrzést akartak végezni a pénzügyőrök, ám a tulajdonos - miután meglátta a cigarettakereső kutyát - nem engedte be őket. Az épület másik oldalán várakozó pénzügyőr észrevette, hogy a lakó az ablakon keresztül egy bőröndöt és kartondobozokat dobál ki az utcára. Ezekben 849 doboz különféle magyar adójegy nélküli, duty free feliratú belorusz cigaretta volt, amelynek eredetét a lakás tulajdonosa nem tudta igazolni. A megközelítőleg 700 ezer forint értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták. Az igazolatlan eredetű dohánytermék birtoklása miatt a várható bírság több mint 850 ezer forint. Százhalombattán, egy panelházi lakásban és az ahhoz tartozó tárolóban 3200 csomag különféle magyar adójegy nélküli, részben duty free felirattal ellátott cigarettákat találtak a pénzügyőrök. A külföldi cigaretták eredetét a lakás tulajdonosa nem tudta igazolni, ezért a 2,5 millió forint értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták. Az igazolatlan eredetű cigaretta birtoklása miatt a várható bírság több mint 3 millió forint - áll a közleményben. A revizorok a fővárosban egy használt mobiltelefonokat árusító gazdálkodónál tartottak ellenőrzést. A kereskedőnek nem volt pénztárgépe, de nyugtaadási és foglalkoztatotti bejelentéssel kapcsolatos hiányosságokat is feltártak. Emellett a bolt átvizsgálásakor kilenc hamisított telefon és más elektronikai eszköz került elő. A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök az összesen több mint ötezer doboz cigarettát, valamint a hamis elektronikai eszközöket lefoglalták. A magyar adójegy nélküli cigaretták ügyében költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, míg a hamis eszközök miatt iparjogvédelmi jogok megsértése szabálysértés miatt indítottak eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.