Közélet

Több mint hétmillióból fejleszthettek a Csongrád megyei önkéntes tűzoltók + FOTÓK

Több mint hétmillióból fejleszthettek a Csongrád megyei önkéntes tűzoltók + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök
Több mint hétmillióból fejleszthettek a Csongrád megyei önkéntes tűzoltók + FOTÓK
onkentes_tuzoltok_eszkozbeszerzes001

A pályázatkezelő BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség által közösen kiírt 2014-es pályázaton Csongrád megye önkéntes tűzoltó egyesületei összesen 7.371.673 forint támogatást nyertek a legutóbbi tenderen.

Az egyesületek a feladataihoz kapcsolódó tűzoltási, műszaki mentési, ifjúságnevelési és hagyományőrzési tevékenységéhez kapcsolódó technikai ellátás javítására, az üzemeltetési költségekre, valamint az önkéntes tűzoltók oktatására fordíthatják az elnyert összeget. Csongrád megyében tizenegy önkéntes tűzoltó egyesület részesült pozitív elbírálásban, a támogatás keretén belül átlagosan 600.000 forintot kaptak. A nyertesek között vannak az ásotthalmi, a balástyai, a fábiánsebestyéni, a földeáki, a maroslelei, a mártélyi, a mórahalmi, a ruzsai, a sándorfalvi és a szegvári önkéntesek, valamint a szegedi vízimentő és tűzoltó szakszolgálat. Az önkéntesek a pályázat segítségével új eszközökhöz jutottak. Október 9-én, csütörtökön a megyei igazgatóság épületében adták át az új motoros láncfűrészeket, szivattyúkat, nyomótömlőket és védőruházatokat.

Szatmári Imre

tűzoltó ezredes, megyei igazgató elmondta, a katasztrófavédelem mindig is számíthatott az önkéntesek munkájára. Fontosnak tartja, hogy az egyesületek minél több pályázaton vegyenek részt a jövőben, hiszen fejlődésük, fejlesztésük hozzájárul a hatékony beavatkozásokhoz.

Hallai Zsolt

tűzoltó őrnagy, Tűzoltósági Főfelügyelő az ünnepélyes átadás keretében megköszönte az önkéntesek eddigi munkáját. Az eszközök átadását követően az egyesületek vezetői oktatáson vettek részt, ahol megismerkedhettek az önkénteseket érintő változásokkal, fejlesztésekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.