Közélet

Temetősétára invitál a SZETE

Temetősétára invitál a SZETE

2014. október 6., hétfő
Temetősétára invitál a SZETE
temeto

A Szegedi Történészhallgatók Egyesülete újabb rendezvényt szervez, amely vitán és a SZETE vitaestjein felül is nagyon érdekes.

A SZETE szervezésében most lehetősége nyílik minden érdeklődőnek, hogy megismerje a zsidó temetkezési (és a temetőhöz kapcsolódó) szokásokat (a haldoklástól a halálozás évfordulójára való megemlékezésig), Szeged leghíresebb zsidó szülötteit és természetesen a szegedi zsidó temető történetét és hihetetlenül gazdag motívum kincsét. A sétához kiváló vezetőt kapott a SZETE Ábrahám Vera személyében, aki a szegedi Dr. Birnfeld Sámuel Könyvtár vezetője és a szegedi zsidó temető kutatója (Somogy megyei zsidó temetőkről több könyve és tanulmánya is megjelent). A résztvevők október 13-án hétfőn 15:50-kor gyülekeznének a Honvéd téren és az onnan 16:05-kor induló 36-os busszal közelítenék meg a Fonógyári úton találhat temetőt (a busz 16:15-re ér a temetőhöz közeli megállóhelyhez). "Mindenkit, aki megtisztelné jelenlétével eseményüket megkérnének, hogy temetőhöz és egy körülbelül egy-másfél órás túrához megfelelően öltözzön fel. Kérjük, előzetes jelentkezésüket a Temetőséta

Facebook-eseményén

, vagy a torteneszhallgatokegyesulete

gmail.com címen jelezzék" - olvasható a SZETE közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.