Közélet

Tárki: a választások utáni héten nőtt a kormánypártok népszerűsége

Tárki: a választások utáni héten nőtt a kormánypártok népszerűsége

2014. október 29., szerda
Tárki: a választások utáni héten nőtt a kormánypártok népszerűsége

Számottevően nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága az önkormányzati választás utáni hétre, miközben a baloldali pártok szavazótábora nem változott - közölte a Tárki szerdán az MTI-vel.

Az október 14. és 20. között, ahogy közleményükben fogalmaznak, a jelenlegi kiéleződött politikai helyzet előtt készült felmérés eredménye szerint a választáson győztes pártok népszerűséges a "győzteshez húzás" mechanizmusa alapján megnőtt. A teljes népességen belül a Fidesz-KDNP támogatottsága a szeptemberi 31 százalék után októberben 37 százaléknyi volt. A Jobbiké 8 százalékról 11 százalékra emelkedett. Az MSZP-é a szeptemberi 10 százalék után októberben 11, a DK-é 4 százalék után 3, az Együtt-PM-é pedig 2 százalékot követően 1 százalék volt. Az LMP nyár eleje óta 2 százalékon áll. A bizonytalan vagy szavazatukat titkoló választók aránya viszont 43-ról 34 százalékra csökkent az elmúlt egy hónapban. A határozott pártpreferenciával rendelkezők körében a Fidesz-KDNP népszerűsége lényegében nem nőtt, októberben 55 százalékon állt. A Jobbik 2 százalékpontos növekedés után 17 százalékos támogatottságot mutatott októberben. Az MSZP támogatottsága 17 százalékos, a DK-é 5, az Együtt-PM-é pedig 2 százalékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.