Közélet

Szlovákiából is érkeztek nyugdíjasok a L.É.T. népdal találkozójára + FOTÓK

Szlovákiából is érkeztek nyugdíjasok a L.É.T. népdal találkozójára + FOTÓK

2014. október 11., szombat
Szlovákiából is érkeztek nyugdíjasok a L.É.T. népdal találkozójára + FOTÓK
szepkoruak_talalkozoja22_gs

Szlovákiából is érkeztek szépkorúak a L.É.T. népdal találkozójára szombat délelőtt. A megyeházában több száz idős embert vártak dalokkal, tombolával és ajándékokkal a szervezők.

Szépkorúakkal telt meg a megyeháza ebédlője szombat délelőtt, ahol a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület immáron sokadik alkalommal hirdette meg népdal találkozóját. A rendezvényre az ország számos pontjából érkeztek idős emberek, akiknek a dalok mellett színes programokkal is készültek a szervezők. "Szegedről, Kecskésről, Szentmihályról, Petőfitelepről rengeteg szépkorút köszönthetünk itt, és hála istennek az ország többi pontjáról is évről-évre több idős embertársunk látogat el hozzánk, egy kellemes kikapcsolódásért. Egerből és Délvidékről is rendszeresen várunk vendégeket, idén még Szlovákiából is jöttek nyugdíjasok hozzánk" - mondta el a rendezvényen

Kothencz János

, a L.É.T. életre hívója. Egyre kiterjedtebb kapcsolati hálónak örvend a mozgalom, amely országszerte rengeteg nyugdíjas klubbal tart kapcsolatot - tette hozzá. A L.É.T. azzal a céllal alakult meg közel hat esztendővel ezelőtt, hogy a szegedi lakótelepek magányában élő, idős embereknek társaságot, segítséget nyújthassanak. "Sajnos Szeged városa még mindig nem tudott olyan jövőt és jelent kínálni, amellyel megelőzhetnénk az időseket egyre jobban sújtó elmagányosodást. Az ilyen alkalmak kiváló eszközt jelentenek mindannyiunk számára, hogy megismerjük, közelebb kerüljünk a másikhoz" - mondta el Kothencz János. A rendezvényen ebéddel vendégelték meg az idős embereket, akik a dalárdák népdalcsokrai mellett ajándékokkal is gazdagodtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.