Kultúra

Színházi nyílt nap egyetemistáknak

Színházi nyílt nap egyetemistáknak

2014. október 14., kedd
Színházi nyílt nap egyetemistáknak
nyilt_nap_kepeslap_szoro_2014

A Szegedi Nemzeti Színház immáron hagyománnyá vált eseménye, hogy az új évad elején vendégül látja az épület falai között a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Az idén október 15-ére hirdetett esemény – mint eddig is -, az SZTE-vel közös szervezésben lett része az Őszi Kulturális Fesztiválnak.

A 11 órakor kezdődő eseményt

Szabó Gábor

rektor és

Gyüdi Sándor

főigazgató nyitja meg a színház előcsarnokában. A diákok bepillantást nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba: az érdeklődőket a társulat tagjai és felkészült színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek jelmezbemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit

Papp Janó

közreműködésével. Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Az érdeklődők színházi szakemberek irányításával tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat, valamint megismerkedhetnek a színházi világítás titkaival. A Frankenstein című színművünk bemutatójának alkotói (Hollós Gábor rendező, Kaj Ádám rendezőasszisztens) nyilvános forgatásra várják az olyan szerepelni vágyó egyetemistákat, akik szívesen vesznek részt videóbetétek elkészítésében, és vállalják, hogy a róluk készített felvételek bekerüljenek a majdani előadásba. A Somogyi-könyvtár is megmutatja „drámai arcát”. Kora délután az idei gólyatáborok győztes csapatai szórakoztató, játékos vetélkedőn próbára tehetik színházi, zenei és filmes ismereteiket. Este 19 órai kezdettel a nagyszínházban Offenbach operája, a Hoffmann meséi tekinthető meg egyetemi diákigazolvány felmutatása esetén 600 Ft-os kedvezményes áron. A kisszínházban Reginald Rose: 12 dühös ember című drámájának bemutatójára kerül sor a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Nemzeti Színház együttműködésével. A részletes programokat az alábbi plakáton találja!

nyiltnap

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.